СП - ''Одбјегли син'' Марко Арнаутовић: У мени лежи Србин!

"Јасно је свима да ће ово бити посебна утакмица за мене и да ће носити посебну емоцију", каже наше горе лист.

Фудбал 08.10.2016 | 16:00
СП - ''Одбјегли син'' Марко Арнаутовић: У мени лежи Србин!
Беч, 2008. година. Српска фудбалска репрезентација вођена Радомиром Антићем на врхунцу снаге, иде на утакмицу против Аустрије. Био је то двобој који ће поред убедљивог тријумфа (3:1) у књигама остати уписан и запамћен по нестварној подршци Орловима од стране чак 15.000 навијача, што оних који су путовали из земље, што из дијаспоре.

Био је то и тада, а и данас, показатељ колико Србија има браће и сестара у држави са вероватно и најбројнијом домаћом заједницом изван граница. У недељу ће неки други Орлови дочекати никад јачу Аустрију у дербију трећег кола Групе Д, а тамошњим медијима је из тог разлога посебно интересантан лик био - Марко Арнаутовић. 

Позната је прича да је Арнаутовић одувек желео да игра за Србију, али никада није добио шансу. Зато је обукао дрес Аустрије и своје срце поклонио другој домовини. У разговору за бројне аустријске медије нападач Стоука говорио је управо о сусрету две државе са којим је уско повезан.

"Јасно је свима да ће ово бити посебна утакмица за мене и да ће носити посебну емоцију. Отац ми је Србин, готово цела фамилија ми живи у Србији и баш сам се скоро чуо с њима. Пожелели су ми да одиграм добру утакмицу, иако они навијају за Србију. Ја играм за Аустрију и даћу све од себе да допринесем нашем позитивном резултату", каже наше горе лист. 

Мада није желео много да говори о великој утакмици која се спрема, Арнаутовић је истакао једну врло важну ствар.

"У мени лежи Србин".

Иначе, Марко Арнаутовић на десној потколеници има истетовирано "Оче нас", на ћирилици, на левој подлактици је идентичним писмом исписао "Бог да ме чува", а има и тетоважу сличне садржине на десној руци. Поред момка рођеног у Бечу српске корене вуку и Александар Драговић, штопер са готово идентичном животном причом, те Златко Јунузовић, који је рођен у Лозници. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар