SP - ''Odbjegli sin'' Marko Arnautović: U meni leži Srbin!

"Jasno je svima da će ovo biti posebna utakmica za mene i da će nositi posebnu emociju", kaže naše gore list.

Fudbal 08.10.2016 | 16:00
SP - ''Odbjegli sin'' Marko Arnautović: U meni leži Srbin!
Beč, 2008. godina. Srpska fudbalska reprezentacija vođena Radomirom Antićem na vrhuncu snage, ide na utakmicu protiv Austrije. Bio je to dvoboj koji će pored ubedljivog trijumfa (3:1) u knjigama ostati upisan i zapamćen po nestvarnoj podršci Orlovima od strane čak 15.000 navijača, što onih koji su putovali iz zemlje, što iz dijaspore.

Bio je to i tada, a i danas, pokazatelj koliko Srbija ima braće i sestara u državi sa verovatno i najbrojnijom domaćom zajednicom izvan granica. U nedelju će neki drugi Orlovi dočekati nikad jaču Austriju u derbiju trećeg kola Grupe D, a tamošnjim medijima je iz tog razloga posebno interesantan lik bio - Marko Arnautović. 

Poznata je priča da je Arnautović oduvek želeo da igra za Srbiju, ali nikada nije dobio šansu. Zato je obukao dres Austrije i svoje srce poklonio drugoj domovini. U razgovoru za brojne austrijske medije napadač Stouka govorio je upravo o susretu dve države sa kojim je usko povezan.

"Jasno je svima da će ovo biti posebna utakmica za mene i da će nositi posebnu emociju. Otac mi je Srbin, gotovo cela familija mi živi u Srbiji i baš sam se skoro čuo s njima. Poželeli su mi da odigram dobru utakmicu, iako oni navijaju za Srbiju. Ja igram za Austriju i daću sve od sebe da doprinesem našem pozitivnom rezultatu", kaže naše gore list. 

Mada nije želeo mnogo da govori o velikoj utakmici koja se sprema, Arnautović je istakao jednu vrlo važnu stvar.

"U meni leži Srbin".

Inače, Marko Arnautović na desnoj potkolenici ima istetovirano "Oče nas", na ćirilici, na levoj podlaktici je identičnim pismom ispisao "Bog da me čuva", a ima i tetovažu slične sadržine na desnoj ruci. Pored momka rođenog u Beču srpske korene vuku i Aleksandar Dragović, štoper sa gotovo identičnom životnom pričom, te Zlatko Junuzović, koji je rođen u Loznici. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar