Пекинг - 1/2-финале: Мари лако до финала! Раонић предао Димитрову!

Енди Мари први је финалиста АТП турнира серије 500 у Пекингу чији је наградни фонд 4,1 милиона долара.

Тенис 08.10.2016 | 15:45
Пекинг - 1/2-финале: Мари лако до финала! Раонић предао Димитрову!
Мари је у првом полуфиналу "почистио" Давида Ферера са 6:2, 6:3 за нешто више од 90 минута игре.

Британац ће се за пети трофеј у 2016. години борити са Григором Димитровим којем је Милош Раонић без борбе предао друго полуфинале.

Мари је у 20. међусобном дуелу са Ферером славио 14. победу, седму узастопну, а другу ове године јер је био бољи и на Аустралијен Опену са 3-1 у сетовима.

Шкот је одлично сервирао, имао више од 60% поена и на први и на друг серви, четири аса, без дуплих сервис грешака, а спасао је две од четири брејк лопте.

Успео је брзо да преокрене предност Ферера који је први стигао до брејка и за 2:1, са три у низу је решио први сет.

У другом је Шпанац био конкурентнији, овај пут је он успео да направи рибрејк, али је Мари одмах затим направио нови и потом рутински привео меч крају.

У Пекингу, где је Новак Ђоковић одлучио да не брани титулу због повреде лакта, Димитров је, после прве победе над Рафаелом Надалом у четвртфиналу, добио "поклон" у виду предаје Милоша Раонића.

Канађанин црногорског порекла због повреде скочног зглоба није ни изашао на терен, али је најавио да ће путовати у Шангај и покушати да игра. Раонић је у "трци" за местом на завршном Мастерсу сезоне у Лондону.

Димитров у међусобним сусретима са Маријем има негативан скор - 3:7.

Пролетос је Бугарин успео да га сруши на Мастерсу у Мајамију, али је недавно на УС опену славио Шкот, и то уз само пет изгубљених гемова у три сета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар