Peking - 1/2-finale: Mari lako do finala! Raonić predao Dimitrovu!

Endi Mari prvi je finalista ATP turnira serije 500 u Pekingu čiji je nagradni fond 4,1 miliona dolara.

Tenis 08.10.2016 | 15:45
Peking - 1/2-finale: Mari lako do finala! Raonić predao Dimitrovu!
Mari je u prvom polufinalu "počistio" Davida Ferera sa 6:2, 6:3 za nešto više od 90 minuta igre.

Britanac će se za peti trofej u 2016. godini boriti sa Grigorom Dimitrovim kojem je Miloš Raonić bez borbe predao drugo polufinale.

Mari je u 20. međusobnom duelu sa Fererom slavio 14. pobedu, sedmu uzastopnu, a drugu ove godine jer je bio bolji i na Australijen Openu sa 3-1 u setovima.

Škot je odlično servirao, imao više od 60% poena i na prvi i na drug servi, četiri asa, bez duplih servis grešaka, a spasao je dve od četiri brejk lopte.

Uspeo je brzo da preokrene prednost Ferera koji je prvi stigao do brejka i za 2:1, sa tri u nizu je rešio prvi set.

U drugom je Španac bio konkurentniji, ovaj put je on uspeo da napravi ribrejk, ali je Mari odmah zatim napravio novi i potom rutinski priveo meč kraju.

U Pekingu, gde je Novak Đoković odlučio da ne brani titulu zbog povrede lakta, Dimitrov je, posle prve pobede nad Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu, dobio "poklon" u vidu predaje Miloša Raonića.

Kanađanin crnogorskog porekla zbog povrede skočnog zgloba nije ni izašao na teren, ali je najavio da će putovati u Šangaj i pokušati da igra. Raonić je u "trci" za mestom na završnom Mastersu sezone u Londonu.

Dimitrov u međusobnim susretima sa Marijem ima negativan skor - 3:7.

Proletos je Bugarin uspeo da ga sruši na Mastersu u Majamiju, ali je nedavno na US openu slavio Škot, i to uz samo pet izgubljenih gemova u tri seta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar