Додик забринут за грађане Бијељине!?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас Коалицију "Бијељина побјеђује" како би пружио подршку странкама и кандидату Коалиције за градоначелника Златку Максимовићу.

Република Српска 08.10.2016 | 21:59
Додик забринут за грађане Бијељине!?
"Овдје је било много спекулација, нарочито у процесу избора градоначелника, али и неким партијским позицијама. Ипак, јасно је, постоји скупштинска већина у граду Бијељина и она ће остати консолидована и стабилна и у будућем времену. Изборни процес треба да буде примјер поштеног односа према народу, према људима који вјерују у систем и ми ту вјеру морамо да одржимо. Зато се овдје мора доћи до истине", истакао је Додик.

Додик је рекао да изборна воља грађана Бијељина бројним спекулацијама доведена у питање.



"Истина говори да је од стране СДС-а и тих политичких партија било спекулација и да су те спекулације довеле до тога да изборна воља грађана Бијељина није поштована и да је доведена у питање на најогавнији начин. Докази о томе су бројни и због тога сам данас дошао да са њима разговарам о будућим корацима", рекао је Додик.

Он је истакао да је, политички гледано важно да Бијељина доживи промјене, али не оне које је Савез за промјене пропагирао.

"Савез за промјене није доказ на боље, они су доказ на горе", навео је Додик и додао да се из политичког живота мора елиминисати сваки вид спекулације и обезбиједити поштовање изборне воље грађана.



"Овдје у Бијељини смо имали кршење закона, јер је неко покупио од Рома 78 личних карата и гласао. То је довољан разлог да се у Бијељини понове избори. Ако се не понове, онда треба да се појединци казне. А ми ћемо учинити све да одговарају они који су кршили изборна правила и закон. Овдје је спорно што се користе гласови Бошњака да би се дала подршка опцијама које иду на дестабилизацију Републике Српске", рекао је Додик.

Извор: Агенције/БН телевизија