Dodik zabrinut za građane Bijeljine!?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas Koaliciju "Bijeljina pobjeđuje" kako bi pružio podršku strankama i kandidatu Koalicije za gradonačelnika Zlatku Maksimoviću.

Republika Srpska 08.10.2016 | 21:59
Dodik zabrinut za građane Bijeljine!?
"Ovdje je bilo mnogo spekulacija, naročito u procesu izbora gradonačelnika, ali i nekim partijskim pozicijama. Ipak, jasno je, postoji skupštinska većina u gradu Bijeljina i ona će ostati konsolidovana i stabilna i u budućem vremenu. Izborni proces treba da bude primjer poštenog odnosa prema narodu, prema ljudima koji vjeruju u sistem i mi tu vjeru moramo da održimo. Zato se ovdje mora doći do istine", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da izborna volja građana Bijeljina brojnim spekulacijama dovedena u pitanje."Istina govori da je od strane SDS-a i tih političkih partija bilo spekulacija i da su te spekulacije dovele do toga da izborna volja građana Bijeljina nije poštovana i da je dovedena u pitanje na najogavniji način. Dokazi o tome su brojni i zbog toga sam danas došao da sa njima razgovaram o budućim koracima", rekao je Dodik.

On je istakao da je, politički gledano važno da Bijeljina doživi promjene, ali ne one koje je Savez za promjene propagirao.

"Savez za promjene nije dokaz na bolje, oni su dokaz na gore", naveo je Dodik i dodao da se iz političkog života mora eliminisati svaki vid spekulacije i obezbijediti poštovanje izborne volje građana."Ovdje u Bijeljini smo imali kršenje zakona, jer je neko pokupio od Roma 78 ličnih karata i glasao. To je dovoljan razlog da se u Bijeljini ponove izbori. Ako se ne ponove, onda treba da se pojedinci kazne. A mi ćemo učiniti sve da odgovaraju oni koji su kršili izborna pravila i zakon. Ovdje je sporno što se koriste glasovi Bošnjaka da bi se dala podrška opcijama koje idu na destabilizaciju Republike Srpske", rekao je Dodik.

Izvor: Agencije/BN televizija