У уторак скуп подршке др Златку Максимовићу

Чланови Коалиције ''Бијељина побјеђује'' поручили су да ће у уторак у 5 до 12 часова испред Градске управе у Бијељини бити одржан скуп подршке кандидату Коалиције ''Бијељина побјеђује'' за градоначелника др Златку Максимовићу. Своју подршку Коалицији исказао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик, наводећи да је изборна воља грађана доведена у питање на најгори начин.

Република Српска 08.10.2016 | 21:58
У уторак скуп подршке др Златку Максимовићу
Чланови Коалиције навели су да је Удружење Рома ''Сложна браћа'' Бијељина упутило захтјев градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу да им се врати 78 личних карата, које су, како тврде и документују дописом Рома, они предали уочи избора у просторије СДС-а у Бијељини.

"Позивамо све наше чланове, симпатизере и све оне који су учествовали у изборној побједи др Златка Максимовића, да изађемо на скуп подршке и кажемо ''не'' свима онима који су жељели да прекроје изборне резултате у Бијељини", поручују чланови Коалиције ''Бијељина побјеђује''.

''Добили смо огроман број захтјева и притисака да изађемо у јавност и коначно кажемо да грађани Бијељине нису сагласни са оним што се дешава у Бијељјини. То је произвело и нашу одлуку да у уторак организујемо скуп подршке испред Градске управе у 5 до 12 часова'', истакао је Недељко Ћорић, предсједник Градског одбора СНСД-а.

''Сваки дан долазе нови докази о изборној крађи у Бијељини. Одлучили смо да послушамо вољу народа и да се у уторак, у пет до дванаест придружимо масовном скупу против изборне крађе, испред Градске управе, код споменика краља Петра. Правда је увијек достижна и сигуран сам да ћемо доказати да је народ Семберије гласао за промјене'', поручио је Златко Максимовић, кандидат Коалиције ''Бијељина побјеђује'' за градоначелника.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик исказао је пуну подршку Коалицији, те истакао да је прекршен закон и да изборна воља грађана није испоштована.

''Очигледно је да је овдје било много шпекулација, поготово на позицији за избор градоначелника, а и наравно на неким партијским позицијама. Али, јасно је да постоји скупштинска већина у граду Бијељина и она ће остати консолидована и стабилна и у будућем времену. Вјера грађана у систем мора да се одржи и до истине се мора доћи. Изборна воља грађана је доведена у питање на најгори могући начин. Докази о томе су небројени и у том погледудошао сам овдје да са члановима Коалиције ''Бијељина побјеђује'' разговарам о будућим корацима. Политички гледано, веома је важно да Бијељина доживи промјене, али не оне које пропагира СДС. Савез за промјене није доказ да су промјене на боље, они су очит доказ промјена на горе'', истакао је Додик.

''Упознали смо предсједника са свим што се дешава везано за ову изборну крађу и чврсти смо у опредјељењу да докажемо да је ''Бијељина побјеђује'' побједила на овим изборима, да сам ја градоначелник и да имамо стабилну већину у Скупштини града Бијељина. Ми ћемо и наредних дана доказивати да се Семберија одлучила за промјене и за боље сутра'', истакао је Максимовић.

"Доказаћемо да се народ Семберије одлучио за промјене и да је ријеч о великој изборној крађи. Сигурни смо да ће скуп бити масован и да ће се одазвати велики број људи. Скуп подршке ће бити миран, исконтролисан и показаће нашу снагу, поручили су чланови Коалиције ''Бијељина побјеђује'' на конференцији за медије у Бијељини.



БН телевизија