U utorak skup podrške dr Zlatku Maksimoviću

Članovi Koalicije ''Bijeljina pobjeđuje'' poručili su da će u utorak u 5 do 12 časova ispred Gradske uprave u Bijeljini biti održan skup podrške kandidatu Koalicije ''Bijeljina pobjeđuje'' za gradonačelnika dr Zlatku Maksimoviću. Svoju podršku Koaliciji iskazao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, navodeći da je izborna volja građana dovedena u pitanje na najgori način.

Republika Srpska 08.10.2016 | 21:58
U utorak skup podrške dr Zlatku Maksimoviću
Članovi Koalicije naveli su da je Udruženje Roma ''Složna braća'' Bijeljina uputilo zahtjev gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću da im se vrati 78 ličnih karata, koje su, kako tvrde i dokumentuju dopisom Roma, oni predali uoči izbora u prostorije SDS-a u Bijeljini.

"Pozivamo sve naše članove, simpatizere i sve one koji su učestvovali u izbornoj pobjedi dr Zlatka Maksimovića, da izađemo na skup podrške i kažemo ''ne'' svima onima koji su željeli da prekroje izborne rezultate u Bijeljini", poručuju članovi Koalicije ''Bijeljina pobjeđuje''.

''Dobili smo ogroman broj zahtjeva i pritisaka da izađemo u javnost i konačno kažemo da građani Bijeljine nisu saglasni sa onim što se dešava u Bijeljjini. To je proizvelo i našu odluku da u utorak organizujemo skup podrške ispred Gradske uprave u 5 do 12 časova'', istakao je Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

''Svaki dan dolaze novi dokazi o izbornoj krađi u Bijeljini. Odlučili smo da poslušamo volju naroda i da se u utorak, u pet do dvanaest pridružimo masovnom skupu protiv izborne krađe, ispred Gradske uprave, kod spomenika kralja Petra. Pravda je uvijek dostižna i siguran sam da ćemo dokazati da je narod Semberije glasao za promjene'', poručio je Zlatko Maksimović, kandidat Koalicije ''Bijeljina pobjeđuje'' za gradonačelnika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskazao je punu podršku Koaliciji, te istakao da je prekršen zakon i da izborna volja građana nije ispoštovana.

''Očigledno je da je ovdje bilo mnogo špekulacija, pogotovo na poziciji za izbor gradonačelnika, a i naravno na nekim partijskim pozicijama. Ali, jasno je da postoji skupštinska većina u gradu Bijeljina i ona će ostati konsolidovana i stabilna i u budućem vremenu. Vjera građana u sistem mora da se održi i do istine se mora doći. Izborna volja građana je dovedena u pitanje na najgori mogući način. Dokazi o tome su nebrojeni i u tom pogledudošao sam ovdje da sa članovima Koalicije ''Bijeljina pobjeđuje'' razgovaram o budućim koracima. Politički gledano, veoma je važno da Bijeljina doživi promjene, ali ne one koje propagira SDS. Savez za promjene nije dokaz da su promjene na bolje, oni su očit dokaz promjena na gore'', istakao je Dodik.

''Upoznali smo predsjednika sa svim što se dešava vezano za ovu izbornu krađu i čvrsti smo u opredjeljenju da dokažemo da je ''Bijeljina pobjeđuje'' pobjedila na ovim izborima, da sam ja gradonačelnik i da imamo stabilnu većinu u Skupštini grada Bijeljina. Mi ćemo i narednih dana dokazivati da se Semberija odlučila za promjene i za bolje sutra'', istakao je Maksimović.

"Dokazaćemo da se narod Semberije odlučio za promjene i da je riječ o velikoj izbornoj krađi. Sigurni smo da će skup biti masovan i da će se odazvati veliki broj ljudi. Skup podrške će biti miran, iskontrolisan i pokazaće našu snagu, poručili su članovi Koalicije ''Bijeljina pobjeđuje'' na konferenciji za medije u Bijeljini.



BN televizija