Италијани тврде да је прилог истинит

Прилог италијанског новинара Луиђија Пелаце о трговини оружјем у БиХ потпуно је реалан, а ниједан наркоман није био плаћен, рекла је портпарол Пелационог тима Кристина Кобети, додајући да не разумије сумње Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 08.10.2016 | 10:52
Италијани тврде да је прилог истинит
"Када тужилац са пажњом погледа комплетан видео, његове изјаве више неће имати смисла", рекла је Кобетијева за Вечерње новости.

Она је навела да је све оружје куповано у Сарајеву, те да ниједан наркоман није био плаћен, иако познају двојицу браће из БиХ посредством којих су дошли до жељених информација јер су видјели много оружја у слободној продаји.

"Били смо у кући другог Циганина, у пратњи са једним од двојице браће, који нам је без икаквих проблема продао "калашњиков". Појам трговац из нашег прилога настао је послије његове тврдње да је продао сто "калашњикова". Послије открића ових количина наоружања, схватили смо да испред нас није дилетант, већ прави дилер оружја", појаснила је Кобетијева.

Према њеним ријечима, нико од италијанских власти још их није контактирао.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је дошло до података да је Пелаца платио двојици наркомана у Сарајеву да причају о трговини оружјем.

Шеф Криминалистичко-истражног одјељења Сипе Вахидин Шахинпашић није могао потврдити да су ухапшена лица плаћена да одглуме продају оружја, наглашавајући да се она доводе у везу са кривичним дјелима везаним за опојне дроге, али не и за трговину оружјем.

Извор: Срна

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

тзхц

08.10.2016 08:55

Сериа А није намјестена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

08.10.2016 11:45

Властима Федерације БиХ не одговара италијанска серија из политицки и полицијско безбједносни разлига. Те италијанска серија сведици о томе како исламски терористи лако могу доци у БиХ до сваке врсте орузја за своје терористицке нападе. Нормално такво стање у друству дрзавни органи Федерације БиХ покусавају да сакрију од јавности!

Name

Анте

08.10.2016 09:05

Ја доброг строја брацо мила

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

08.10.2016 11:02

Лос је пуцао сам из њега.84 је сила провјерено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барасин

08.10.2016 11:34

Тузиластво БиХ је у курцу. Корумпирано оно је мајстор и махер и институција да сакрије криминал и корупцију а не да је разоткрије о том сведоци слуцај Стрмица. И не истразене пријетње које то тузиластво скрива припаднику границне полиције БиХ Палалиц Далибору

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

09.10.2016 08:06

ОХР има највећа овлаштења, и годинама не реагује. Случајно?

Name

Бонђорно

08.10.2016 17:39

Да је спорна емисија снимана на српској територији и са Србима, одмах би сви били похапшени и стријељани, а вјероватно и њихов Вожд, а овако никоме ништа. Још један велики плус за министра безбједности БиХ и тужилаштво, као и СИПУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франческо к...

31.12.2019 11:59

Каква је држава која не штити закони рад полиције, каква је држава у којој полиција спречава и саботира истрагу коју је по службеној дужности обавезна провести, какво је тужилаштво које све ово има у поседу и 20 година прикрива и не оглашава се....???

ОДГОВОРИТЕ