Italijani tvrde da je prilog istinit

Prilog italijanskog novinara Luiđija Pelace o trgovini oružjem u BiH potpuno je realan, a nijedan narkoman nije bio plaćen, rekla je portparol Pelacionog tima Kristina Kobeti, dodajući da ne razumije sumnje Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 08.10.2016 | 10:52
Italijani tvrde da je prilog istinit
"Kada tužilac sa pažnjom pogleda kompletan video, njegove izjave više neće imati smisla", rekla je Kobetijeva za Večernje novosti.

Ona je navela da je sve oružje kupovano u Sarajevu, te da nijedan narkoman nije bio plaćen, iako poznaju dvojicu braće iz BiH posredstvom kojih su došli do željenih informacija jer su vidjeli mnogo oružja u slobodnoj prodaji.

"Bili smo u kući drugog Ciganina, u pratnji sa jednim od dvojice braće, koji nam je bez ikakvih problema prodao "kalašnjikov". Pojam trgovac iz našeg priloga nastao je poslije njegove tvrdnje da je prodao sto "kalašnjikova". Poslije otkrića ovih količina naoružanja, shvatili smo da ispred nas nije diletant, već pravi diler oružja", pojasnila je Kobetijeva.

Prema njenim riječima, niko od italijanskih vlasti još ih nije kontaktirao.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je došlo do podataka da je Pelaca platio dvojici narkomana u Sarajevu da pričaju o trgovini oružjem.

Šef Kriminalističko-istražnog odjeljenja Sipe Vahidin Šahinpašić nije mogao potvrditi da su uhapšena lica plaćena da odglume prodaju oružja, naglašavajući da se ona dovode u vezu sa krivičnim djelima vezanim za opojne droge, ali ne i za trgovinu oružjem.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

tzhc

08.10.2016 08:55

Seria A nije namjestena?

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

08.10.2016 11:45

Vlastima Federacije BiH ne odgovara italijanska serija iz politicki i policijsko bezbjednosni razliga. Te italijanska serija svedici o tome kako islamski teroristi lako mogu doci u BiH do svake vrste oruzja za svoje teroristicke napade. Normalno takvo stanje u drustvu drzavni organi Federacije BiH pokusavaju da sakriju od javnosti!

Name

Ante

08.10.2016 09:05

Ja dobrog stroja braco mila

ODGOVORITE
Name

VRS

08.10.2016 11:02

Los je pucao sam iz njega.84 je sila provjereno.

ODGOVORITE
Name

Barasin

08.10.2016 11:34

Tuzilastvo BiH je u kurcu. Korumpirano ono je majstor i maher i institucija da sakrije kriminal i korupciju a ne da je razotkrije o tom svedoci slucaj Strmica. I ne istrazene prijetnje koje to tuzilastvo skriva pripadniku granicne policije BiH Palalic Daliboru

ODGOVORITE
Name

ACHTUNG DICHTUNG

09.10.2016 08:06

OHR ima najveća ovlaštenja, i godinama ne reaguje. Slučajno?

Name

Bonđorno

08.10.2016 17:39

Da je sporna emisija snimana na srpskoj teritoriji i sa Srbima, odmah bi svi bili pohapšeni i strijeljani, a vjerovatno i njihov Vožd, a ovako nikome ništa. Još jedan veliki plus za ministra bezbjednosti BiH i tužilaštvo, kao i SIPU.

ODGOVORITE
Name

Frančesko k...

31.12.2019 11:59

Kakva je država koja ne štiti zakoni rad policije, kakva je država u kojoj policija sprečava i sabotira istragu koju je po službenoj dužnosti obavezna provesti, kakvo je tužilaštvo koje sve ovo ima u posedu i 20 godina prikriva i ne oglašava se....???

ODGOVORITE