Балкан очекује угодна зима

Онлине сервис који пружа информације о временским приликама у свијету АццуWеатхер објавио је прогнозу за зиму у Европи. Док ће у Великој Британији преовладавати олујно вријеме, а Запад ће се суочити с поплавама, на Балкану ће бити топло и поприлично суво.

Свијет 08.10.2016 | 07:15
Балкан очекује угодна зима
Сјеверни, сјевероисточни и централни дио БиХ имаће више температуре него што је то уобичајено за зимски период, а источни и јужни дио БиХ неће имати падавина.

Са западног дијела планете стижу јаки вјетрови који ће у Великој Британији узроковати олује од децембра до фебруара с локалним пљусковима.

"Очекује се киша у абнормалним количинама у Великој Британији и Ирској што ће резултирати поплавама", рекао је метеоролог АццуWеатхера Алан Репперт.

Ови вјетрови донијеће поплаве и у Француској, Белгији, Холандији и Њемачкој. Вјетрови који су потенцијално штетни очекују се почетком новембра, те у јануару и фебруару. Брисел, Амстердам, Хамбург и Берлин имат ће проблема с вјетровима, а Франкфурт и Штутгарт с поплавама.

У јужним и југоисточним дијеловима Европе ситуација ће бити боља и температуре ће бити више од нормалних за зимско доба. Иако ће бити блага зима у дијелу Европе од Шпаније до јужне Француске, очекују се велике кише које могу узроковати поплаве у другој половини зиме. На планинама су могући одрони. Снијег ће каснити, а самим тиме и сезона на Алпама.

У вишим предјелима Италије биће више снијега који ће, такође, доћи касније него што смо навикли, док ће у нижим дијеловима бити врло мало кише.

Слично вријеме биће и у западним и југозападним дијеловима БиХ, док ће у сјеверним, централним и источним дијеловима бити суво с температурама вишим од просјека. Уколико ова предвиђања буду тачна, то значи да ће сезона на планинама поново каснити, те да неће бити много снијега.

Исто вријеме очекује се и у Србији, Црној Гори, Македонији, Бугарској, Албанији и Грчкој.

У источним дијеловима Европе зима ће стићи касније него што је то очекивано.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РАСО

08.10.2016 06:49

Само да не буде обрнуто, кад предвидјају најхладнију буде најтоплија, а за ову видјецемо...

ОДГОВОРИТЕ