СП: И ослабљени Белгијанци нокаутирали БиХ!

Без неколико стандардних првотимаца, фудбалери Белгије декласирали су Босни и Херцеговини и нанијели јој први пораз у квалификацијама за Мундијал 2018. године. Белгија - БиХ 4:0 (2:0).

Фудбал 07.10.2016 | 23:30
СП: И ослабљени Белгијанци нокаутирали БиХ!
Присталице БиХ настојаће што прије да забораве вечерашњи меч у Бриселу, у којем је су "змајеви" доживјели један од најтежих пораза у историји.

А изабраници Мехмеда Баждаревића сигурно ће имати исту жељу, како би се у што бољем стању припремили за наредни квалификациони дуел са Кипром.

БЕЛГИЈА - БИХ 4:0 (2:0)

Убједљив тријумф против Естоније на отварању квалификација за Свјетско првенству у Русији 2018. године очигледно није био добар показатељ снаге селекције БиХ.

Већ у првом јачем мечу, "змајеви" су посрнули, и то како!

Одиграли су очајан меч на стадиону "Краљ Бодуен", а осим пречке "резервисте" Милана Ђурића, који је по ко зна који пут показао да заслужује мјесто у првој постави, скоро да ништа озбиљно нису урадили.

Расположени Белгијанци, којима је недостајало неколико кључних играча, доминирали су током већег дијела меча и одржали праву лекцију бх. фудбалерима.

Незаустављив је био фудбалер Наполија Дрис Мертенс, који је разигравао саиграче, а "змајеви" нису имали рјешења за његову сјајну игру. Прво је "натјерао" Емира Спахића да затресе своју мрежу, а онда "спојио" с лоптом прво Едена Азара, а онда и Тобија Алдерверелда за високих 3:0. Тачку на "И" ставио је Ромелу Лукаку, који је десетак минута прије гола промашио немогуће.

"Змајеви" нису личили на себе. Иако је Баждаревић од првог минута изашао са формацијом са два нападача, Един Џеко и Ведад Ибишевић нису показали ништа. Заказао је и везни ред на челу са Миралемом Пјанићем, који се није видио цијели меч. Дебитант Мато Јајало грубо је погријешио код другог гола, па ће му први меч у дресу БиХ остати у горком сјећању.

Када се подвуче линија, потпуно заслужен тријумф Белгије, који су још једном показали да им нема равних у групи Х и право чудо би требало да се деси да не остану на првом мјесту, на којем су сада.

БиХ наредни меч игра у понедјељак. На стадион "Билино поље" у Зеници стиже Кипар, који је након прва два меча без бодова, као и дебитант Гибралтар.

БЕЛГИЈА: Куртоа - Вертонген, Алдерверелд, Муније, Џ. Лукаку (21. Симан) - Фелаини, Витсел, Азар (87. Миралас), Караско, Мертенс - Р. Лукаку (82. Бентеке).

Селектор: Роберто Мартинез.

БИХ: Беговић - Спахић, Зукановић, Бичакчић, Колашинац - Јајало (73. Вишћа), Медуњанин, Пјанић (81. Цимирот), Лулић - Ибишевић (65. Ђурић), Џеко.

Селектор: Мехмед Баждаревић.

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА:

Белгија - БиХ 4:0 (Спахић 26 аутогол, Азар 29, Алдерверелд 60, Лукаку 79)
Грчка - Кипар 2:0 (Митроглу 12, Мандалос 42)
Естонија - Гибралтар 4:0 (Каит 47, 70, Васиљев 52, Мошников 88)

ТАБЕЛА: Белгија 6, Грчка 6, БиХ 3, Естонија 3, Кипар 0, Гибралтар 0.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хм

07.10.2016 21:51

реално, вечерас су бии неупоредиво бољи од наших момака.. и сасвим заслужено побиједили.. мада, мора се реци и да нам ништа није исло од руке, тј. ноге..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

08.10.2016 06:33

Срећа што неби у првој постави неко од Срба ил 'Рвата.