Да ли је избор грађана Српске био прави?

Кога су грађани наградили, а кога казнили на локалним изборима у Републици Српској и БиХ? Из владајуће гарнитуре у Републици Српској кажу у емисији "Изазови" БН телевизије да је опозиција кажњена због недостатка акције и неиспуњених обећања, док из Савеза за промјене поручују да су СНСД и странке окупљене око њих изборни резултат постигли на манипулацији око референдума.

Република Српска 07.10.2016 | 22:26
Да ли је избор грађана Српске био прави?
Изборни резултат за Демократски народни савез је сасвим очекиван, каше високи функционер ове странке Споменка Стевановић и додаје да је СзП на изборима кашњен. Разлоге налази у неиспуњеним обећањима.

Савез за промјене није био довољно јасан, додају из Социјалистичке партије.

„Из СзП су посебно наглашавали да ће након преузимања власти 2012. године у неким локалним заједницама подносити кривичне пријаве и хапсити начелнике и градоначелнике који припадају Коалицији окупљеној око СНСД-а. Међутим, ништа се није догодило. Такође, обећавали су економски процват, а он је изостао“, каже Стевановићева.

Њен коалициони партнер из реда социјалиста Далибор Стевић напомиње да је СзП кажњен због нејасних идеја и циљева.

„Када је ријеч о референдуму - сви смо се сложили око тог питања. Након скупштинског засједања о референдуму, чини ми се да су почела помјерања, отклони и недовољно јасни ставови“, објашњава Стевић.

Из ПДП-а, странке чланице Савеза за промјене објашњавају да је сјену на изборе бацила манипулација око референдума.

„Изборе је обиљежио референдум и манипулација грађанима у вези тога. Грађани су се окренули референдуму и занемарили озбиљне свакодневне проблеме. Пет дана након избора нема приче о референдуму. Поново смо суочени са проблемом незапослености и са лошом економијом“, истакао је у емисији „Изазови“ БН телевизије потпредсједник ПДП-а Славиша Марковић.

НДП тврди да се Савез за промјене од формирања власти у Сарајеву суочавао са озбиљним лажним оптужбама лансираним од СНСД-а.

„Ми смо прије доласка у Сарајево проглашени за издајнике. Међутим, реалност је другачија. У посљедње вријеме ниједан закон, фонд или агенција нису формирани на нивоу БиХ. Није било никаквог преноса надлежности“, подвлачи НДП-ов генерални секретар Ђорђе Милићевић.

У Бијељини се и даље ломе копља око изборних резултата. Док Савез за побједу на чијем је челу СДС-ов Мићо Мићић слави побједу, из Коалиције “Бијељина побјеђује” ту побједу оспоравају. Кажу да је стварни и морални побједник др Златко Максимовић и додају да је проблем настао у бројању гласова у Јањи.

„Спорно је то да се врло дуго чекало на податке из Јање и да је тамо забиљежена огромна разлика. Ми сумњамо у вјеродостојност тих података. ЦИК-у је већ поднијета жалба и захтјев за поновно пребројавање гласова на спорним мјестима. Такође, имамо озбиљне показатеље како се манипулисало мјештанима Јање“, истиче члан Покрета „Успјешна Српска“ Славиша Цацановић.

Из СДС-а су јасни. Кажу, манипулација није било и додају:

„Да је којим случајем наш кандидат Мићо Мићић изгубио на овим изборима ми би то признали и захвалили се грађанима“, тврди секретар бијељинског СДС-а Данко Новаковић.

Сигурно да ће у наредних неколико дана све до објављивања коначних изборних резултата из Централне изборне комисије БиХ бити бурна политичка сцена у Бијељини.



БН телевизија

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Знам

07.10.2016 19:35

Избор је исправан. Какав народ такав и избор, влада, министри,...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1990

07.10.2016 20:16

Какав народ таква и опозија

Name

Брчкало обрване

07.10.2016 19:42

Брчкало шта мислиш шта је са твојом одговорности због слабог изборног резултата ПДП-а у Бијељини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупане

07.10.2016 21:17

ПДП у Бијељи са 6300 гласова порастао на 8300 боље ћути него да пишеш глупости.

Name

Независни

07.10.2016 20:12

Док је Младена Босица и СНСД це да побјеђује :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

07.10.2016 20:24

Ником ништа криви,а хоће све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Чворовић

07.10.2016 20:27

Само се ви тјешите како је народ неук, овце, заведен и ко зна шта. Будите увјерени, народ није погријешио. И никад вам, господо из сдс-а неће опростити што сте га НАТЈЕРАЛИ да гласа за снсд. Народ није бирао снсд. Народ није имао избора. Само примјера ради, што не истражите мало откуд она вила на Требевићу, која се ових дана однекуд појави на тв екранима. Али нема везе, иако нисте, народ то врло добро зна. И зато гласа, како гласа. А то је само један мали примјер. Напретек их има, ви то врло добро знате. А очигледно је, и народ то врло добро зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

07.10.2016 20:51

ИЛИЈА добро си приметио СзП је сам себи направио овај и овакав резултат својим чињењем односно не чињењем ништа за добробит РС и ако се они буду водили оваквом реториком да је народ глуп , овце , неписмен итд рачун це тек стици 2018.

Name

Ако сва пљачка, не смета градјанима

07.10.2016 21:41

Поцев од Глинице ЕТЦ. Није ни мало, а зна се да је опљачкано двије хидроцентрале . Сто би Опозиција, мислим на Босица узмицала. Поред стоке која гласа за пропаст ни Св. Петар не помазе. Ту најмање губи Младен. Стока губи. И треба

Name

Ре Илија

07.10.2016 21:59

Ција је вила? Зар неко у сдс има то, па како им је додик одобрио да имају виле

Name

Ре

07.10.2016 22:24

Ја вам говорим да је народ глуп, а нисам СДС. Ко вас је.. Ја сам на корак до Њемацке!

Name

Марко

08.10.2016 00:56

Илија, ста народ треба опростити СДС-у? Људи, ви сте превисе изманипулисани СНСД-ом и Додиком. 1. забрањују да се слави св.Стефан ...- опозиција казе да нема потребе за референдумом, јер се изменом и допуном закона о празницима све мозе променити, медјутим Додик је буквално натерао опозицију да прихвати референдум и то 7 дана пред изборе, како бих с вама лаксе манипулисао како је он СРБИН, ЗАСТИТНИК ( свог дзепа).. И ста би на крају, 3 дана пред референдум, он послао у скупстину да се изврси закон о празницима, сто му је опозицја одмах рекла, референдум није имао никаквог смисла после тога. 2. опозиција је покусала да наметне теме : економије, привреде, пољопривреде итд...ал Додик је то пребацио на референдум и крај. 3. у Р.Српској издајника по национални интерес нема како прица Додик, постоје издајници који нас пљацкају и отимају имовину народу. 4. Кад нас Додик сматра стоком, која нема разум, која верује у сваку његову рец, овако нам и треба.

Name

МилеМ

08.10.2016 05:15

Браво Илија, потпуно си управу. Умјесто да позиција и опозиција сједу за сто и да заједно размишљају и кроје бољу будућност за све у РС, они се свадјају и ставрају добре услове за оне који су против Републике Српске.

Name

Источна Илиџа

07.10.2016 20:29

А која је то алтернатива ових кловнова? То су Милорадове .... , ништа више. СДС ће се дигнути , јер СДС се воли госпођо Стевановић. Ја нисам у СДС-у због посланичке плате коју ви дерете . Исти сте ви клинац , и СНСД и ДНС и ПДП и НДП .Настали сте да би пљачкали .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дб

07.10.2016 21:03

Добро ја па сдс не пљацка

Name

традиција

07.10.2016 21:03

А ето сдс непљацка. Дај молим те,буди реалан... пљацкају сви,и власт и опозиција,неко висе,неко мање ал пљацкају. Тако је и у РС и у ФБиХ ,тако је и у цијелој бивсој СФРЈ. Пљацкао бих и ја,само да имам могуцност,пљацкали би сви тј.90% Само кад би се докопали власти

Name

КАКО ДА НЕ

07.10.2016 20:41

КАКО ДА НЕ НАШ НАРОД УВИЈЕК ИЗМЕДЈУ ВИШЕ ИЗБОРА ИЗАБЕРЕ ДА ПАСЕ ТРАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Сведска

07.10.2016 22:38

Зато сто је народ група оваца а овце пасу траву

Name

ккккккк

07.10.2016 23:01

А свињчад једу напој и скиће !!!!!! А најбољи су кад послије избора на ражњу заврше!!!!!

Name

МилиМ

08.10.2016 05:05

Опет ова србенда из Шведске. Сад су му Срби обичне овце. Благо нама кад имамо и таквих Срба као што је он.

Name

дипл инг

07.10.2016 21:51

Сви ви, такозвани друштвењаци, не вриједите ни пишљивог боба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Сведска

07.10.2016 22:43

Гледам БН вец 8 година, и једино сто видим је пропаст, све је горе, и јадније, Додик се дрзи цврсто побијејује, срби муда немају да протестују, моглиби мало у медресу да их муслимани науце како се буни и протестује оцигледно... Гледам и све сам се надао да це опозиција да добије несто медјутим каква црна опозиија, Босна је тамни вилајет, а ја имам родитеље у Бањалуци, мислим да би требао да избијегавам да додлазим у посјету, некао они мени додју у посјету, платим им карту за авион и ок, овако само погледам ову БН и мука и неуроза и јад и цемер ме ухвати, РТРС тв бастиљу лази и обмана не гледам вец 3 године... Искрено муслимане не волим несто али цини ми се да је боље бити муслиман него србин у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Игор

08.10.2016 03:03

Игоре па ти се лијепо потурци и онда ћеш бити задовољан у Босни а ја сам задовољан као Србин у мојој РС. И јос несто много гледас те телевизије па немозес својом главом размисљати колико видиш теби је само истина то сто видиш на ТВ.

Name

МилеМ

08.10.2016 04:59

Ала си ти неки велки Србин! Стидиш се свог порјекла. Очигледно је да је народ изабрао оне људе којима ипак даје више повјерења. Лако је бити паметан кад не мораш да носиш одговорнст за нешто.

Name

Манемој

07.10.2016 23:42

Срби се такмиче ко ће више опструирати БиХ а главни кривци за нефункционсање земље су им Босњаци,УСА,Европа,МЗ итд.Они који побједе у опструисању уједно побјеђују на изборима.Издајице су они који раде за опсте добро свих грађана БиХ.Хоцете да отцјепите пола земље али и подржавати улазак у ЕУ ...али ако може без уласка у НАТО.Радо би у савез са Русијом али не сметају вам паре од европских фондова.Славите ратне злочинце а негирате доказане злоцине.Послије ће те кукати како вас сви мрзе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

08.10.2016 06:23

Иако ти је злонамјеран коментарар, назалост морао бих се слозити са вецином изнетих ставова.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

08.10.2016 06:55

Видјели од бошњачких политичара, који се у тркују који ће више негирати Републику Српску, иду до те мјере да пријете ратом, попут Сефера Халиловића, чија ријеч има тежину, јер је он ратни к-дант... ЕУ и Нато бирократија у БиХ, годинама су правили законе овде, како би ово тржиште потчинили робама из ЕУ, преко уцјењених политичара девастирали су домаћу привреду. Тако све те паре што даје ЕУ о којима причаш, јесу кредити,које им враћамо, при томе паре од тих кредита потрошимо купујући њихове робе на овом трежишту... И будала види зашто су тако милостиви према нама. Наравно да нећемо у Нато! Зашто би? Тај Нато јесте колонијална војна сила америчких и британских богатих породица, која се спрема за напад на Сибир да отме руска природна богатства, као што су и овде код нас отели, као што су на Блиском Ицтоку, Африци...

Name

комедија

08.10.2016 00:02

Е сваста људи моји па СДС је дефинитивно у великим проблемима када их један Данко Новаковиц звани Пиле представља.Зар нема неко образованији и младји за овакве ствари или нико паметан неце на тв док све не буде кристално јасно око избора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукиц

08.10.2016 05:09

А СНСД није никада крао на изборима? Сироти мали хрцки. А тзв. СзП је траљав безграницно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.10.2016 20:16

Градјани Републике Српске су дали подрску празној прици о лазном националзиму који је параван за предстојецу пљацку у приватизацији елекропривреде Р.С. Дан након сто је Ранко Скрбиц изабран за декана медицинског факултета у Бањалуци градјани истог града су дали несумњиву подрску кандидату владајуце странке..мудро нема ста. Сад кад отворите фризидер једите референдум и без галаме док вам краду посљедњи динар.

ОДГОВОРИТЕ