Da li je izbor građana Srpske bio pravi?

Koga su građani nagradili, a koga kaznili na lokalnim izborima u Republici Srpskoj i BiH? Iz vladajuće garniture u Republici Srpskoj kažu u emisiji "Izazovi" BN televizije da je opozicija kažnjena zbog nedostatka akcije i neispunjenih obećanja, dok iz Saveza za promjene poručuju da su SNSD i stranke okupljene oko njih izborni rezultat postigli na manipulaciji oko referenduma.

Republika Srpska 07.10.2016 | 22:26
Da li je izbor građana Srpske bio pravi?
Izborni rezultat za Demokratski narodni savez je sasvim očekivan, kaše visoki funkcioner ove stranke Spomenka Stevanović i dodaje da je SzP na izborima kašnjen. Razloge nalazi u neispunjenim obećanjima.

Savez za promjene nije bio dovoljno jasan, dodaju iz Socijalističke partije.

„Iz SzP su posebno naglašavali da će nakon preuzimanja vlasti 2012. godine u nekim lokalnim zajednicama podnositi krivične prijave i hapsiti načelnike i gradonačelnike koji pripadaju Koaliciji okupljenoj oko SNSD-a. Međutim, ništa se nije dogodilo. Takođe, obećavali su ekonomski procvat, a on je izostao“, kaže Stevanovićeva.

Njen koalicioni partner iz reda socijalista Dalibor Stević napominje da je SzP kažnjen zbog nejasnih ideja i ciljeva.

„Kada je riječ o referendumu - svi smo se složili oko tog pitanja. Nakon skupštinskog zasjedanja o referendumu, čini mi se da su počela pomjeranja, otkloni i nedovoljno jasni stavovi“, objašnjava Stević.

Iz PDP-a, stranke članice Saveza za promjene objašnjavaju da je sjenu na izbore bacila manipulacija oko referenduma.

„Izbore je obilježio referendum i manipulacija građanima u vezi toga. Građani su se okrenuli referendumu i zanemarili ozbiljne svakodnevne probleme. Pet dana nakon izbora nema priče o referendumu. Ponovo smo suočeni sa problemom nezaposlenosti i sa lošom ekonomijom“, istakao je u emisiji „Izazovi“ BN televizije potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković.

NDP tvrdi da se Savez za promjene od formiranja vlasti u Sarajevu suočavao sa ozbiljnim lažnim optužbama lansiranim od SNSD-a.

„Mi smo prije dolaska u Sarajevo proglašeni za izdajnike. Međutim, realnost je drugačija. U posljednje vrijeme nijedan zakon, fond ili agencija nisu formirani na nivou BiH. Nije bilo nikakvog prenosa nadležnosti“, podvlači NDP-ov generalni sekretar Đorđe Milićević.

U Bijeljini se i dalje lome koplja oko izbornih rezultata. Dok Savez za pobjedu na čijem je čelu SDS-ov Mićo Mićić slavi pobjedu, iz Koalicije “Bijeljina pobjeđuje” tu pobjedu osporavaju. Kažu da je stvarni i moralni pobjednik dr Zlatko Maksimović i dodaju da je problem nastao u brojanju glasova u Janji.

„Sporno je to da se vrlo dugo čekalo na podatke iz Janje i da je tamo zabilježena ogromna razlika. Mi sumnjamo u vjerodostojnost tih podataka. CIK-u je već podnijeta žalba i zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova na spornim mjestima. Takođe, imamo ozbiljne pokazatelje kako se manipulisalo mještanima Janje“, ističe član Pokreta „Uspješna Srpska“ Slaviša Cacanović.

Iz SDS-a su jasni. Kažu, manipulacija nije bilo i dodaju:

„Da je kojim slučajem naš kandidat Mićo Mićić izgubio na ovim izborima mi bi to priznali i zahvalili se građanima“, tvrdi sekretar bijeljinskog SDS-a Danko Novaković.

Sigurno da će u narednih nekoliko dana sve do objavljivanja konačnih izbornih rezultata iz Centralne izborne komisije BiH biti burna politička scena u Bijeljini.



BN televizija

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

Znam

07.10.2016 19:35

Izbor je ispravan. Kakav narod takav i izbor, vlada, ministri,...!

ODGOVORITE
Name

1990

07.10.2016 20:16

Kakav narod takva i opozija

Name

Brčkalo obrvane

07.10.2016 19:42

Brčkalo šta misliš šta je sa tvojom odgovornosti zbog slabog izbornog rezultata PDP-a u Bijeljini?

ODGOVORITE
Name

Glupane

07.10.2016 21:17

PDP u Bijelji sa 6300 glasova porastao na 8300 bolje ćuti nego da pišeš gluposti.

Name

Nezavisni

07.10.2016 20:12

Dok je Mladena Bosica i SNSD ce da pobjeđuje :)

ODGOVORITE
Name

Mrki

07.10.2016 20:24

Nikom ništa krivi,a hoće sve

ODGOVORITE
Name

Ilija Čvorović

07.10.2016 20:27

Samo se vi tješite kako je narod neuk, ovce, zaveden i ko zna šta. Budite uvjereni, narod nije pogriješio. I nikad vam, gospodo iz sds-a neće oprostiti što ste ga NATJERALI da glasa za snsd. Narod nije birao snsd. Narod nije imao izbora. Samo primjera radi, što ne istražite malo otkud ona vila na Trebeviću, koja se ovih dana odnekud pojavi na tv ekranima. Ali nema veze, iako niste, narod to vrlo dobro zna. I zato glasa, kako glasa. A to je samo jedan mali primjer. Napretek ih ima, vi to vrlo dobro znate. A očigledno je, i narod to vrlo dobro zna.

ODGOVORITE
Name

Cccc

07.10.2016 20:51

ILIJA dobro si primetio SzP je sam sebi napravio ovaj i ovakav rezultat svojim činjenjem odnosno ne činjenjem ništa za dobrobit RS i ako se oni budu vodili ovakvom retorikom da je narod glup , ovce , nepismen itd račun ce tek stici 2018.

Name

Ako sva pljačka, ne smeta gradjanima

07.10.2016 21:41

Pocev od Glinice ETC. Nije ni malo, a zna se da je opljačkano dvije hidrocentrale . Sto bi Opozicija, mislim na Bosica uzmicala. Pored stoke koja glasa za propast ni Sv. Petar ne pomaze. Tu najmanje gubi Mladen. Stoka gubi. I treba

Name

Re Ilija

07.10.2016 21:59

Cija je vila? Zar neko u sds ima to, pa kako im je dodik odobrio da imaju vile

Name

Re

07.10.2016 22:24

Ja vam govorim da je narod glup, a nisam SDS. Ko vas je.. Ja sam na korak do Njemacke!

Name

Marko

08.10.2016 00:56

Ilija, sta narod treba oprostiti SDS-u? Ljudi, vi ste previse izmanipulisani SNSD-om i Dodikom. 1. zabranjuju da se slavi sv.Stefan ...- opozicija kaze da nema potrebe za referendumom, jer se izmenom i dopunom zakona o praznicima sve moze promeniti, medjutim Dodik je bukvalno naterao opoziciju da prihvati referendum i to 7 dana pred izbore, kako bih s vama lakse manipulisao kako je on SRBIN, ZASTITNIK ( svog dzepa).. I sta bi na kraju, 3 dana pred referendum, on poslao u skupstinu da se izvrsi zakon o praznicima, sto mu je opozicja odmah rekla, referendum nije imao nikakvog smisla posle toga. 2. opozicija je pokusala da nametne teme : ekonomije, privrede, poljoprivrede itd...al Dodik je to prebacio na referendum i kraj. 3. u R.Srpskoj izdajnika po nacionalni interes nema kako prica Dodik, postoje izdajnici koji nas pljackaju i otimaju imovinu narodu. 4. Kad nas Dodik smatra stokom, koja nema razum, koja veruje u svaku njegovu rec, ovako nam i treba.

Name

MileM

08.10.2016 05:15

Bravo Ilija, potpuno si upravu. Umjesto da pozicija i opozicija sjedu za sto i da zajedno razmišljaju i kroje bolju budućnost za sve u RS, oni se svadjaju i stavraju dobre uslove za one koji su protiv Republike Srpske.

Name

Istočna Ilidža

07.10.2016 20:29

A koja je to alternativa ovih klovnova? To su Miloradove .... , ništa više. SDS će se dignuti , jer SDS se voli gospođo Stevanović. Ja nisam u SDS-u zbog poslaničke plate koju vi derete . Isti ste vi klinac , i SNSD i DNS i PDP i NDP .Nastali ste da bi pljačkali .

ODGOVORITE
Name

db

07.10.2016 21:03

Dobro ja pa sds ne pljacka

Name

tradicija

07.10.2016 21:03

A eto sds nepljacka. Daj molim te,budi realan... pljackaju svi,i vlast i opozicija,neko vise,neko manje al pljackaju. Tako je i u RS i u FBiH ,tako je i u cijeloj bivsoj SFRJ. Pljackao bih i ja,samo da imam mogucnost,pljackali bi svi tj.90% Samo kad bi se dokopali vlasti

Name

KAKO DA NE

07.10.2016 20:41

KAKO DA NE NAŠ NAROD UVIJEK IZMEDJU VIŠE IZBORA IZABERE DA PASE TRAVU.

ODGOVORITE
Name

Igor Svedska

07.10.2016 22:38

Zato sto je narod grupa ovaca a ovce pasu travu

Name

kkkkkkk

07.10.2016 23:01

A svinjčad jedu napoj i skiće !!!!!! A najbolji su kad poslije izbora na ražnju završe!!!!!

Name

MiliM

08.10.2016 05:05

Opet ova srbenda iz Švedske. Sad su mu Srbi obične ovce. Blago nama kad imamo i takvih Srba kao što je on.

Name

dipl ing

07.10.2016 21:51

Svi vi, takozvani društvenjaci, ne vrijedite ni pišljivog boba.

ODGOVORITE
Name

Igor Svedska

07.10.2016 22:43

Gledam BN vec 8 godina, i jedino sto vidim je propast, sve je gore, i jadnije, Dodik se drzi cvrsto pobijejuje, srbi muda nemaju da protestuju, moglibi malo u medresu da ih muslimani nauce kako se buni i protestuje ocigledno... Gledam i sve sam se nadao da ce opozicija da dobije nesto medjutim kakva crna opoziija, Bosna je tamni vilajet, a ja imam roditelje u Banjaluci, mislim da bi trebao da izbijegavam da dodlazim u posjetu, nekao oni meni dodju u posjetu, platim im kartu za avion i ok, ovako samo pogledam ovu BN i muka i neuroza i jad i cemer me uhvati, RTRS tv bastilju lazi i obmana ne gledam vec 3 godine... Iskreno muslimane ne volim nesto ali cini mi se da je bolje biti musliman nego srbin u BiH

ODGOVORITE
Name

Re Igor

08.10.2016 03:03

Igore pa ti se lijepo poturci i onda ćeš biti zadovoljan u Bosni a ja sam zadovoljan kao Srbin u mojoj RS. I jos nesto mnogo gledas te televizije pa nemozes svojom glavom razmisljati koliko vidiš tebi je samo istina to sto vidiš na TV.

Name

MileM

08.10.2016 04:59

Ala si ti neki velki Srbin! Stidiš se svog porjekla. Očigledno je da je narod izabrao one ljude kojima ipak daje više povjerenja. Lako je biti pametan kad ne moraš da nosiš odgovornst za nešto.

Name

Manemoj

07.10.2016 23:42

Srbi se takmiče ko će više opstruirati BiH a glavni krivci za nefunkcionsanje zemlje su im Bosnjaci,USA,Evropa,MZ itd.Oni koji pobjede u opstruisanju ujedno pobjeđuju na izborima.Izdajice su oni koji rade za opste dobro svih građana BiH.Hocete da otcjepite pola zemlje ali i podržavati ulazak u EU ...ali ako može bez ulaska u NATO.Rado bi u savez sa Rusijom ali ne smetaju vam pare od evropskih fondova.Slavite ratne zločince a negirate dokazane zlocine.Poslije će te kukati kako vas svi mrze.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

08.10.2016 06:23

Iako ti je zlonamjeran komentarar, nazalost morao bih se sloziti sa vecinom iznetih stavova.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

08.10.2016 06:55

Видјели од бошњачких политичара, који се у тркују који ће више негирати Републику Српску, иду до те мјере да пријете ратом, попут Сефера Халиловића, чија ријеч има тежину, јер је он ратни к-дант... ЕУ и Нато бирократија у БиХ, годинама су правили законе овде, како би ово тржиште потчинили робама из ЕУ, преко уцјењених политичара девастирали су домаћу привреду. Тако све те паре што даје ЕУ о којима причаш, јесу кредити,које им враћамо, при томе паре од тих кредита потрошимо купујући њихове робе на овом трежишту... И будала види зашто су тако милостиви према нама. Наравно да нећемо у Нато! Зашто би? Тај Нато јесте колонијална војна сила америчких и британских богатих породица, која се спрема за напад на Сибир да отме руска природна богатства, као што су и овде код нас отели, као што су на Блиском Иcтоку, Африци...

Name

komedija

08.10.2016 00:02

E svasta ljudi moji pa SDS je definitivno u velikim problemima kada ih jedan Danko Novakovic zvani Pile predstavlja.Zar nema neko obrazovaniji i mladji za ovakve stvari ili niko pametan nece na tv dok sve ne bude kristalno jasno oko izbora?

ODGOVORITE
Name

lukic

08.10.2016 05:09

A SNSD nije nikada krao na izborima? Siroti mali hrcki. A tzv. SzP je traljav bezgranicno.

ODGOVORITE
Name

Milan

09.10.2016 20:16

Gradjani Republike Srpske su dali podrsku praznoj prici o laznom nacionalzimu koji je paravan za predstojecu pljacku u privatizaciji elekroprivrede R.S. Dan nakon sto je Ranko Skrbic izabran za dekana medicinskog fakulteta u Banjaluci gradjani istog grada su dali nesumnjivu podrsku kandidatu vladajuce stranke..mudro nema sta. Sad kad otvorite frizider jedite referendum i bez galame dok vam kradu posljednji dinar.

ODGOVORITE