"БиХ реализовала све из писма намјере"

Делегације БиХ присуствује годишњој Скупштини ММФ-а и Свјетске банке у Вашингтону у оквиру којих ће се наши представници састати с челним људима ове двије важне међународне финансијске институције.

Босна и Херцеговина 07.10.2016 | 18:43
"БиХ реализовала све из писма намјере"
Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је како је ово добра прилика да се направи пресјек стања реализације досадашњих активности из писма намјере које су потписали БиХ и ММФ, и пројеката које БиХ планира реализовати са Свјетском банком у сљедећих пет година.

"Састанци су били врло конструктивни. Закључено је да смо до сада реализовали све предвиђене активности дефинисане писмом намјере и акционим планом са јасном динамиком реализације тих активности. Они су углавном везани за даље фискални и финансијско јачање за побољшање пословног окружења, нове подстицаје банкама у смислу кредитирања привредних активности и јачање свих оних система који значе економски развој и социјалну стабилност БиХ", казао је Звиздић.

Истакао је како ће БиХ наставити са реализацијом свих активности прије наредне мисије ММФ-а која ће бити крајем новембра или почетком децембра, те да имају потпуне гаранције да ће све активности које реализује Савјет министара БиХ и ентитетске владе бити завршене у предвиђеним роковима.

"Представници ММФ-а су врло задовољни досадашњим активностима. Са Свјетском банком ћемо дефинисати пројекте који ће бити дио пласмана у наредних пет година вриједности у износу од 750 милиона долара, а ту ћемо се искључиво фокусирати на јачање пословног окружења, пројекте новог запошљавања, реструктурирање битних сектора јавних компанија које ће значити даљи економски развој и кретање ка самоодрживости БиХ", рекао је Звиздић.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Димњачар

07.10.2016 16:57

Не "саботирајте" рудоњу, мало лакше са овим информацијама. Наредних шест мјесеци тема анкета/детерџенти, док "патриоте" ко највеће кујице слиједе инструкције из ММФ-а до посљедње ријечи. Да нас нема, требало би нас измислити, да нам се цијели свијет чуди и пиша од смијеха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Димњацар

08.10.2016 05:00

Инструкције од ММФ-а су добре и они су наредили да се смањи број запослених у администрацији.

Name

Амбасадорка САД

07.10.2016 17:14

Не дам вам ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

банкар из РС

07.10.2016 19:34

За РС нема новца док се не ријеше случајеви Бобар банка, Банка Српске и док Павловић банка не прихвати ревизорски извјештај људи из ММФ који су је контролисали..па тек онда остали услови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.10.2016 23:37

Ма има кредита за шумске путеве, за администрацију, али за покретање производње ни случајно.

ОДГОВОРИТЕ