Окончани претреси: Ухапшено 30 особа

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ завршили су данас претресе објеката на 42 локације у оквиру акција "Лист два" и "Бокс", током којих је ухапшено 30 особа због недозвољеног промета дувана.

Босна и Херцеговина 07.10.2016 | 18:33
Окончани претреси: Ухапшено 30 особа
Акције кодних назива "Лист два" и "Бокс" изведене су под надзором Тужилаштва БиХ, у сарадњи са припадницима Управе за индиректно опорезивање БиХ, а претреси су извршени на подручју Бијељине, Градачца, Орашја, Брода, Груда, Посушја, Мостара, Читлука, Широког Бријега, Санског Моста и Травника.

Помоћ у извођењу ових акција пружили су службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ, МУП-а Републике Српске, те МУП-ова Западнохерцеговачког, Унско-санског, Херцеговачко-неретванског и Тузланског кантона, саопштено је из СИПА-е.

У оквиру ових акција ухапшено је 30 особа због постојања основане сумње да су починила кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом недозвољен промет акцизних производа, чиме су оштетила буџет БиХ за више од 10 милиона КМ.

Током претреса објеката која користе осумњичене особе пронађено је и привремено одузето око 25 тона дувана, шест машина за сјечење дувана, већа количина новца, оружје, одређена документација и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Ухапшене особе биће криминалистички обрађена у просторијама СИПА-е, а о њиховом даљем статусу одлучиће поступајући тужилац Тужилаштва.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Неко из руље

07.10.2016 16:47

А када це доду хеха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.10.2016 17:32

Ајде ти па га ухапси паметњаковицу ,све вам Додик крив ради несто

Name

Обичан човјек

07.10.2016 17:20

Шарајте брате мало. У Бањлуци и Републици Српској има сигурно таквих лица. Ви се бојите Додика, да он то не би посумњао да је покретање СИПЕ везано за њега. Баш сте јајаре, тко вас тамо прими. Шарајте мало; видим да сте у Републици Српској само по Бијељини шарали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

07.10.2016 18:57

Трева остати миран и не насједати на ове провокације из сарајева.Никаква сипа није договорена анексом 4 дејтонског споразума нити је добила овластења скупстине РС да дјелује на територији РС.Ово су класицне провокације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

07.10.2016 19:20

Само наставите са послом , нисте луди давати кг дувана за четири КМ , да би буџетлије имале добру плату .

ОДГОВОРИТЕ