Okončani pretresi: Uhapšeno 30 osoba

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH završili su danas pretrese objekata na 42 lokacije u okviru akcija "List dva" i "Boks", tokom kojih je uhapšeno 30 osoba zbog nedozvoljenog prometa duvana.

Bosna i Hercegovina 07.10.2016 | 18:33
Okončani pretresi: Uhapšeno 30 osoba
Akcije kodnih naziva "List dva" i "Boks" izvedene su pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a pretresi su izvršeni na području Bijeljine, Gradačca, Orašja, Broda, Gruda, Posušja, Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Sanskog Mosta i Travnika.

Pomoć u izvođenju ovih akcija pružili su službenici Policije Brčko distrikta BiH, MUP-a Republike Srpske, te MUP-ova Zapadnohercegovačkog, Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz SIPA-e.

U okviru ovih akcija uhapšeno je 30 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, čime su oštetila budžet BiH za više od 10 miliona KM.

Tokom pretresa objekata koja koriste osumnjičene osobe pronađeno je i privremeno oduzeto oko 25 tona duvana, šest mašina za sječenje duvana, veća količina novca, oružje, određena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšene osobe biće kriminalistički obrađena u prostorijama SIPA-e, a o njihovom daljem statusu odlučiće postupajući tužilac Tužilaštva.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neko iz rulje

07.10.2016 16:47

A kada ce dodu heha

ODGOVORITE
Name

Boki

07.10.2016 17:32

Ajde ti pa ga uhapsi pametnjakovicu ,sve vam Dodik kriv radi nesto

Name

Običan čovjek

07.10.2016 17:20

Šarajte brate malo. U Banjluci i Republici Srpskoj ima sigurno takvih lica. Vi se bojite Dodika, da on to ne bi posumnjao da je pokretanje SIPE vezano za njega. Baš ste jajare, tko vas tamo primi. Šarajte malo; vidim da ste u Republici Srpskoj samo po Bijeljini šarali...

ODGOVORITE
Name

bl

07.10.2016 18:57

Treva ostati miran i ne nasjedati na ove provokacije iz sarajeva.Nikakva sipa nije dogovorena aneksom 4 dejtonskog sporazuma niti je dobila ovlastenja skupstine RS da djeluje na teritoriji RS.Ovo su klasicne provokacije.

ODGOVORITE
Name

boro

07.10.2016 19:20

Samo nastavite sa poslom , niste ludi davati kg duvana za četiri KM , da bi budžetlije imale dobru platu .

ODGOVORITE