Де Лаурентис признао: Игуаину сам нудио уговор какав Јувентус не може ни да замисли!

Први човек Наполија бацио карте на сто...

Фудбал 09.10.2016 | 18:30
Де Лаурентис признао: Игуаину сам нудио уговор какав Јувентус не може ни да замисли!
Једна од главних тема протеклог лета на фудбалској трансфер пијаци био је Гонзало Игуаин. Огромна прашина подигла се за најбољим стрелцем Серије А прошле сезоне, јер су у реду за његов потпис стајали многи европски великани, али је на крају улетео Јувентус и покварио свима планове. 

Због природе односа тренутно два најјача клуба на Чизми и великог ривалства овај потез изазвао је бурну реакцију у фудбалском свету, али Стара дама није жалила и у Пипитин потпис уложила чак 90.000.000 евра, само за обештећење. Притом, с годишњим примањима од 7.500.000 евра Игуаин је постао најплаћенији фудбалер у Италији свих времена. 

Сада, када је прошло довољно времена, а страсти се примириле, први човек Наполија Аурелио Де Лаурентис отворено је говорио о томе како је могао да задржи Игуаина, али и зашто је одбио понуде Арсенала и Атлетико Мадрида, иако су дуго стајале на столу. Било је речи и о Игуаиновом наследнику, Аркадијушу Милику, који се својски потрудио да Напуљ брзо заборави Пипиту. 

"Истина је, имао сам понуду Арсенала око које сам се дуго ломио. Лично су ме звали и из Атлетико Мадрида и желели су Игуаина на Калдерону. Али, нисам могао да прихватим. Једноставно, нису нудили довољно новца, онолико колико смо ми тражили. А и нисмо били спремни да га продамо. За мене, Игуаин није ни био на продају", каже Де Лаурентис.

Међутим, Јувентус је све покварио. А Де Лаурентис пуца као из топа:

"Нико не зна да сам Игуаину пре годину дана нудио петогодишњи уговор и плату каква у Италији не може да се замисли. Више него што сада добија у Јувентусу. Али, Игуаин је то одбио".

Времена су се сад променила у Напуљу. Пипите више нема, а сада је на његовом местуАркадијуш Милик, који је ескпресно постао нови херој подно Везува. Али и у очима првог човека клуба.

"Аркадијуш је велики борац, фантастичан је играч. Људи кажу да је Гонзало са друге планете, али ја се сећам времена када је тек дошао у Напуљ. Тада је мало ко био убеђен да може да достигне тај ниво. Није играо стално у Реалу, ни у Аргентини јер је правио неке грешке раније. Сада кажу да је Игуаин нападач с друге планете, а за две године ће исто говорити и за Милика", тврди контроверзни филмаџија. 

Запамтимо ове речи, па да се присетимо за две године. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар