De Laurentis priznao: Iguainu sam nudio ugovor kakav Juventus ne može ni da zamisli!

Prvi čovek Napolija bacio karte na sto...

Fudbal 09.10.2016 | 18:30
De Laurentis priznao: Iguainu sam nudio ugovor kakav Juventus ne može ni da zamisli!
Jedna od glavnih tema proteklog leta na fudbalskoj transfer pijaci bio je Gonzalo Iguain. Ogromna prašina podigla se za najboljim strelcem Serije A prošle sezone, jer su u redu za njegov potpis stajali mnogi evropski velikani, ali je na kraju uleteo Juventus i pokvario svima planove. 

Zbog prirode odnosa trenutno dva najjača kluba na Čizmi i velikog rivalstva ovaj potez izazvao je burnu reakciju u fudbalskom svetu, ali Stara dama nije žalila i u Pipitin potpis uložila čak 90.000.000 evra, samo za obeštećenje. Pritom, s godišnjim primanjima od 7.500.000 evra Iguain je postao najplaćeniji fudbaler u Italiji svih vremena. 

Sada, kada je prošlo dovoljno vremena, a strasti se primirile, prvi čovek Napolija Aurelio De Laurentis otvoreno je govorio o tome kako je mogao da zadrži Iguaina, ali i zašto je odbio ponude Arsenala i Atletiko Madrida, iako su dugo stajale na stolu. Bilo je reči i o Iguainovom nasledniku, Arkadijušu Miliku, koji se svojski potrudio da Napulj brzo zaboravi Pipitu. 

"Istina je, imao sam ponudu Arsenala oko koje sam se dugo lomio. Lično su me zvali i iz Atletiko Madrida i želeli su Iguaina na Kalderonu. Ali, nisam mogao da prihvatim. Jednostavno, nisu nudili dovoljno novca, onoliko koliko smo mi tražili. A i nismo bili spremni da ga prodamo. Za mene, Iguain nije ni bio na prodaju", kaže De Laurentis.

Međutim, Juventus je sve pokvario. A De Laurentis puca kao iz topa:

"Niko ne zna da sam Iguainu pre godinu dana nudio petogodišnji ugovor i platu kakva u Italiji ne može da se zamisli. Više nego što sada dobija u Juventusu. Ali, Iguain je to odbio".

Vremena su se sad promenila u Napulju. Pipite više nema, a sada je na njegovom mestuArkadijuš Milik, koji je eskpresno postao novi heroj podno Vezuva. Ali i u očima prvog čoveka kluba.

"Arkadijuš je veliki borac, fantastičan je igrač. Ljudi kažu da je Gonzalo sa druge planete, ali ja se sećam vremena kada je tek došao u Napulj. Tada je malo ko bio ubeđen da može da dostigne taj nivo. Nije igrao stalno u Realu, ni u Argentini jer je pravio neke greške ranije. Sada kažu da je Iguain napadač s druge planete, a za dve godine će isto govoriti i za Milika", tvrdi kontroverzni filmadžija. 

Zapamtimo ove reči, pa da se prisetimo za dve godine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar