Ураган Метју: 400 мртвих на Хаитију

У урагану Метју погинуло је најмање 400 људи на Хаитију приликом његовог проласка почетком седмице, рекао је данас новинској агенцији АФП сенатор југа Херве Фурцан, наводећи да је ријеч о билансу који још остаје привремен.

Свијет 07.10.2016 | 18:23
Ураган Метју: 400 мртвих на Хаитију
У великом броју подручја и даље је врло тежак приступ и власти нису још уједначиле све цифре повријеђених и погинулих. Цивилна заштита на југу спомиње биланс од 315 погинулих особа, али нису обухваћене области Цамп Перрин, Лес Англаис, Цотеауx и Арниqует.

Читав јужни дио земље је поплављен од јаке бујице воде и потресен снажним вјетровима, понекада и више сати.

Вјетрови и кише су потопиле хиљаде кућа, оштетиле школе, уништиле простране пољопривредне површине, предузећа, цесте и мостове. Више од 29.000 кућа је уништено, нигдје као на југу.

Око 80 посто зграда Јеремија, главног града јужног департмана Гранд’Ансе, који има око 30.000 становника, срушено је, наводи Јеан-Мицхел Вигреуx, директор НВО Царе Хаити.

Више од 21.000 особа је евакуисано, а 350.000 имају потребу за помоћ, према информацијама Канцеларија за сарадњу хуманитарних послова УН-а. С поплавама, власти страхују од пораста случајева колере, навео је АФП.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар