Кадровска рачуница у Бањалуци

Срђан Амиџић, носилац листе СНСД, који је освојио више од 10.000 гласова, кандидат је за начелника Одељења за финансије у Бањалуци.Како наводе извори „ЕуроБлица“, комбинација у којој је Амиџић помињан као председник Скупштине града, више није актуелна.

Република Српска 07.10.2016 | 18:43
Кадровска рачуница у Бањалуци
Упркос основаној сумњи да су поједини кандидати ДНС у предизборној кампањи „играли“ против Игора Радојичића, СНСД је ипак прогутао „горку пилулу“ и нагодио се са старим коалиционим партнером, па ће ДНС кадрови задржати фотеље из прошлог мандата.

Вера Сладојевић ће, по овој комбинаторици, остати директорка Центра за социјални рад, Ново Грујић „Депота“, а Остоја Барашин Туристичке организације, док ће Скупштином града и у новом сазиву председавати Будимир Балабан.

"Није тачно да смо водили кампању против Радојичића. На пет скупова смо га отворено подржали, председник нашег градског одбора Недељко Чубриловић је позвао бираче да гласају за њега. Истина, у неким ситуацијама смо били уздржани, али таква је политика", каже Ново Грујић из ДНС.

И без ДНС, СНСД би имао већину, али врло тесну, са 16 или 17 од 31 одборника, што би био превелик ризик.

Друга бројка која победницима задаје главобоље јесте мањак расположивих фотеља. Од 14 градских предузећа и установа, само у четири - Водоводу, Градској развојној агенцији, Депоту и Аквани, директорима мандат истиче у лето идуће године, док су остали руководиоци тек на половини мандата.

С друге стране, девет начелничких фотеља у Градској управи не може да задовољи све апетите учесника у преговорима. Ситуацију додатно компликује престројавање у појединим странкама, подстакнуто изборним резултатима, тако да, на пример, у Социјалистичкој партији јачу преговарачку позицију има Милан Милаковић, са више од 2.000 освојених гласова, него Раденко Комљеновић, који је као председник Градског одбора СП и носилац листе, добио упола мање гласова.

Милаковић је у комбинацији за потпредседника Скупштине града, мада је на ову фотељу око бацио и „мањинац“ Саша Чудић, којем на руку иде закон по коме председник и потпредседник Скупштине града не могу бити из истог народа.

Позиција директора КЦ Бански двор, тврде извори "ЕуроБлица", понуђена је Уједињеној Српској, али је Стевандићева странка ту понуду одбила и тражи место начелника Одељења за друштвене делатности.

Актуелни директор Банског двора Милорад Петрић идуће године иде у пензију, а као његов могући наследник помињан је композитор Младен Матовић, близак победничкој струји СНСД.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миско

07.10.2016 17:42

Папку Стевандицу обавезно дати одјељење за финансије. Цовјек је експерт за паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

07.10.2016 20:31

Хитно се ријешити днс то је зло зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Социјалне категорије

07.10.2016 22:03

Макните ону старлету из Центра за социјални рад. Када цовјек погледа слике са њиховог сајта, као да је отворио њен лицни албум.Она не представља социјалне категорије, вец рекламира своје нове хаљине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајор

08.10.2016 02:26

Да ли је икоме у задњих 20 година пало на памет да запосли струцне,нестранацке људе,па ово није нормално,оно што дијеле измедју себе као да им је отац оставио.Довољно је погледати ко само ради у Центру за соц.рад,брука и срамота,све неке зентураце разведене,сумњивог морала,педофили,ја вјерујем да ту има криминала да се препаднес,само треба загребати. Јадна она дјеца о којима они брину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

09.10.2016 10:37

Логочно је да Радојичић избаци ДНС из коалиције јер има већину и без њих.

ОДГОВОРИТЕ