Kadrovska računica u Banjaluci

Srđan Amidžić, nosilac liste SNSD, koji je osvojio više od 10.000 glasova, kandidat je za načelnika Odeljenja za finansije u Banjaluci.Kako navode izvori „EuroBlica“, kombinacija u kojoj je Amidžić pominjan kao predsednik Skupštine grada, više nije aktuelna.

Republika Srpska 07.10.2016 | 18:43
Kadrovska računica u Banjaluci
Uprkos osnovanoj sumnji da su pojedini kandidati DNS u predizbornoj kampanji „igrali“ protiv Igora Radojičića, SNSD je ipak progutao „gorku pilulu“ i nagodio se sa starim koalicionim partnerom, pa će DNS kadrovi zadržati fotelje iz prošlog mandata.

Vera Sladojević će, po ovoj kombinatorici, ostati direktorka Centra za socijalni rad, Novo Grujić „Depota“, a Ostoja Barašin Turističke organizacije, dok će Skupštinom grada i u novom sazivu predsedavati Budimir Balaban.

"Nije tačno da smo vodili kampanju protiv Radojičića. Na pet skupova smo ga otvoreno podržali, predsednik našeg gradskog odbora Nedeljko Čubrilović je pozvao birače da glasaju za njega. Istina, u nekim situacijama smo bili uzdržani, ali takva je politika", kaže Novo Grujić iz DNS.

I bez DNS, SNSD bi imao većinu, ali vrlo tesnu, sa 16 ili 17 od 31 odbornika, što bi bio prevelik rizik.

Druga brojka koja pobednicima zadaje glavobolje jeste manjak raspoloživih fotelja. Od 14 gradskih preduzeća i ustanova, samo u četiri - Vodovodu, Gradskoj razvojnoj agenciji, Depotu i Akvani, direktorima mandat ističe u leto iduće godine, dok su ostali rukovodioci tek na polovini mandata.

S druge strane, devet načelničkih fotelja u Gradskoj upravi ne može da zadovolji sve apetite učesnika u pregovorima. Situaciju dodatno komplikuje prestrojavanje u pojedinim strankama, podstaknuto izbornim rezultatima, tako da, na primer, u Socijalističkoj partiji jaču pregovaračku poziciju ima Milan Milaković, sa više od 2.000 osvojenih glasova, nego Radenko Komljenović, koji je kao predsednik Gradskog odbora SP i nosilac liste, dobio upola manje glasova.

Milaković je u kombinaciji za potpredsednika Skupštine grada, mada je na ovu fotelju oko bacio i „manjinac“ Saša Čudić, kojem na ruku ide zakon po kome predsednik i potpredsednik Skupštine grada ne mogu biti iz istog naroda.

Pozicija direktora KC Banski dvor, tvrde izvori "EuroBlica", ponuđena je Ujedinjenoj Srpskoj, ali je Stevandićeva stranka tu ponudu odbila i traži mesto načelnika Odeljenja za društvene delatnosti.

Aktuelni direktor Banskog dvora Milorad Petrić iduće godine ide u penziju, a kao njegov mogući naslednik pominjan je kompozitor Mladen Matović, blizak pobedničkoj struji SNSD.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Misko

07.10.2016 17:42

Papku Stevandicu obavezno dati odjeljenje za finansije. Covjek je ekspert za pare.

ODGOVORITE
Name

ja

07.10.2016 20:31

Hitno se riješiti dns to je zlo zla.

ODGOVORITE
Name

Socijalne kategorije

07.10.2016 22:03

Maknite onu starletu iz Centra za socijalni rad. Kada covjek pogleda slike sa njihovog sajta, kao da je otvorio njen licni album.Ona ne predstavlja socijalne kategorije, vec reklamira svoje nove haljine.

ODGOVORITE
Name

Major

08.10.2016 02:26

Da li je ikome u zadnjih 20 godina palo na pamet da zaposli strucne,nestranacke ljude,pa ovo nije normalno,ono što dijele izmedju sebe kao da im je otac ostavio.Dovoljno je pogledati ko samo radi u Centru za soc.rad,bruka i sramota,sve neke zenturace razvedene,sumnjivog morala,pedofili,ja vjerujem da tu ima kriminala da se prepadnes,samo treba zagrebati. Jadna ona djeca o kojima oni brinu.

ODGOVORITE
Name

realno

09.10.2016 10:37

Logočno je da Radojičić izbaci DNS iz koalicije jer ima većinu i bez njih.

ODGOVORITE