Селектор Аустрије: На Србију по велшком рецепту!

Аустријанци стижу на меч у Београд спремни да одиграју храбро, самоуверено, без страха, са жељом да наставе успешан низ од 13 квалификационих мечева без пораза.

Фудбал 08.10.2016 | 08:30
Селектор Аустрије: На Србију по велшком рецепту!
Фудбалери Аустрије гостоваће у недељу селекцији Србије на стадиону Рајко Митић у оквиру квалификација за одлазак на Светско првенство 2018. године.

Селектор Марсел Колер намерава да његов тим одигра тај меч по истом рецепту који су применили и на дуелу против Велса у четвртак, када су обезбедили реми (2:2).

Аустријанци долазе у Београд самоуверени и без страха, јер им резултати дају права на то. Они су 13 квалификационих утакмица завршили без пораза, од чега су остварили осам победа на страни, уз реми у Велсу.

Селектор Аустрије стиже у Србију уз поруку да у недељу жели храбру игру свог тима и наставак успешног пута.

"Можемо играти исту игру као против Велса против респектабилне селекције, која има одличне дриблере, које треба зауставити", рекао је Колер пред пут у Београд, указујући да ће домаћини офанзивно играти другачије од Велса, јер ће напади кретати претежно преко крила.

Аустријски медији оцењују да ће састав њихове репрезентације против Србије остати непромењен, а једино је питање да ли ће голман Роберт Алмер успети да излечи задобијене повреде.

Њега би могао да замени Рамазан Ечан, који је у Велсу стао на гол у 58. минуту игре.

У тиму ће сигурно бити Александар Драговић, који се посебно радује сусрету са српском репрезентацијом, за коју је, као дете, маштао да ће некада заиграти.

"Међутим, то је као и свака друга утакмица. Можемо освојити само три бода, као против Грузије", рекао је Драговић.

Меч против Србије увек има посебну драж, будући да је баш против "орлова" дебитовао у аустријском дресу 6. јуна 2009. године.

"То никада нећу заборавити, али од тада сам одиграо много утакмица. Због тога је недељна утакмица за мене као свака друга", истакао је он указујући да очекује велики број српских навијача.

И Јулиан Бамгартлингер очекује да ће бити веома бучно на стадиону у Београду, али поручује да аустријска репрезентација путује у Србију са пуно самоуверења добијеног после Велса, и са жељом да из Београда "нешто понесе".

"Свесни смо ипак да се српска селекција налази у успону и да жели квалификације за Мундијал да искористи како би заборавила прошли неуспели циклус за Европско првенство", напоменуо је Бамгартлингер.

Дуел у Београду Србија - Аустрија игра се у недељу од 20.45 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар