Selektor Austrije: Na Srbiju po velškom receptu!

Austrijanci stižu na meč u Beograd spremni da odigraju hrabro, samouvereno, bez straha, sa željom da nastave uspešan niz od 13 kvalifikacionih mečeva bez poraza.

Fudbal 08.10.2016 | 08:30
Selektor Austrije: Na Srbiju po velškom receptu!
Fudbaleri Austrije gostovaće u nedelju selekciji Srbije na stadionu Rajko Mitić u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Selektor Marsel Koler namerava da njegov tim odigra taj meč po istom receptu koji su primenili i na duelu protiv Velsa u četvrtak, kada su obezbedili remi (2:2).

Austrijanci dolaze u Beograd samouvereni i bez straha, jer im rezultati daju prava na to. Oni su 13 kvalifikacionih utakmica završili bez poraza, od čega su ostvarili osam pobeda na strani, uz remi u Velsu.

Selektor Austrije stiže u Srbiju uz poruku da u nedelju želi hrabru igru svog tima i nastavak uspešnog puta.

"Možemo igrati istu igru kao protiv Velsa protiv respektabilne selekcije, koja ima odlične driblere, koje treba zaustaviti", rekao je Koler pred put u Beograd, ukazujući da će domaćini ofanzivno igrati drugačije od Velsa, jer će napadi kretati pretežno preko krila.

Austrijski mediji ocenjuju da će sastav njihove reprezentacije protiv Srbije ostati nepromenjen, a jedino je pitanje da li će golman Robert Almer uspeti da izleči zadobijene povrede.

Njega bi mogao da zameni Ramazan Ečan, koji je u Velsu stao na gol u 58. minutu igre.

U timu će sigurno biti Aleksandar Dragović, koji se posebno raduje susretu sa srpskom reprezentacijom, za koju je, kao dete, maštao da će nekada zaigrati.

"Međutim, to je kao i svaka druga utakmica. Možemo osvojiti samo tri boda, kao protiv Gruzije", rekao je Dragović.

Meč protiv Srbije uvek ima posebnu draž, budući da je baš protiv "orlova" debitovao u austrijskom dresu 6. juna 2009. godine.

"To nikada neću zaboraviti, ali od tada sam odigrao mnogo utakmica. Zbog toga je nedeljna utakmica za mene kao svaka druga", istakao je on ukazujući da očekuje veliki broj srpskih navijača.

I Julian Bamgartlinger očekuje da će biti veoma bučno na stadionu u Beogradu, ali poručuje da austrijska reprezentacija putuje u Srbiju sa puno samouverenja dobijenog posle Velsa, i sa željom da iz Beograda "nešto ponese".

"Svesni smo ipak da se srpska selekcija nalazi u usponu i da želi kvalifikacije za Mundijal da iskoristi kako bi zaboravila prošli neuspeli ciklus za Evropsko prvenstvo", napomenuo je Bamgartlinger.

Duel u Beogradu Srbija - Austrija igra se u nedelju od 20.45 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar