Вукић: Знало се, Партизан позове и став мирно!

Некадашњи фудбалер Партизана Звонирмир Вукић причао је у разговору за званични сајт клуба о свом боравку у редовима „црно-белих“.

Фудбал 08.10.2016 | 10:00
Вукић: Знало се, Партизан позове и став мирно!
Он се осврнуо и на свог колегу, легенду Партизана, Сашу Илића, који ће у суботу на утакмици са ПАОК-ом одиграти свој 791. меч.

Вукић је из Зрењанина стигао у Партизан где је играо у два наврата – од 2000. до 2003, а потом од 2011. до 2013. године.

И поред времена проведеног у Шахтјору из Доњецка и Москви, истиче да су му најлепше године живота биле управо у Партизану и грчком Паоку.

„Мени су свих шест година колико сам провео у Партизану најдраже, једноставно ниједну не могу да издвојим, јер су оне биле остварење мојих снова. Тада се знало да када те Партизан зове, да си у ставу мирно и да је то таква част о каквој само може да се сања. Ако баш баш морам да издвојим неку годину и утакмицу, то би прво била 2003, када сам био најбољи стрелац првенства са 22 гола, а потом 2011. година када смо победили Црвену звезду 2:0, а ја се уписао у листу стрелаца. Ипак, свака година је у мом животу исписана златним словима.“

Вукић је играо за грчки ПАОК, тада је у том грчком клубу млађе селекције водио Владимир Ивић, а Вукић каже да он није заинтересован да се бави тенерским послом.

„То су најлепше године мог живота – Партизан и ПАОК. У Паоку сам провео прелеп период, одлично сам играо и не постоји ништа лепше за једног играча и већа мотивација него кад ти цео стадион скандира име после добрих партија. Њихови навијачи су попут Гробара феноменални, стадион је препун за сваку утакмицу и та енергија носи. Зато једва чекам суботу да све то поново осетим. Братство, пријатељство, исту боју и страст.“

На питање колико се Илић променио откако га је први пут упознао, Вукић кроз смех каже каже: “Сада више трчи. Он је легенда. Врстан играч и човек, неко ко је увек био позитиван и на терену давао свој максимум. Ту нема много приче”, закључио је Вукић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар