Vukić: Znalo se, Partizan pozove i stav mirno!

Nekadašnji fudbaler Partizana Zvonirmir Vukić pričao je u razgovoru za zvanični sajt kluba o svom boravku u redovima „crno-belih“.

Fudbal 08.10.2016 | 10:00
Vukić: Znalo se, Partizan pozove i stav mirno!
On se osvrnuo i na svog kolegu, legendu Partizana, Sašu Ilića, koji će u subotu na utakmici sa PAOK-om odigrati svoj 791. meč.

Vukić je iz Zrenjanina stigao u Partizan gde je igrao u dva navrata – od 2000. do 2003, a potom od 2011. do 2013. godine.

I pored vremena provedenog u Šahtjoru iz Donjecka i Moskvi, ističe da su mu najlepše godine života bile upravo u Partizanu i grčkom Paoku.

„Meni su svih šest godina koliko sam proveo u Partizanu najdraže, jednostavno nijednu ne mogu da izdvojim, jer su one bile ostvarenje mojih snova. Tada se znalo da kada te Partizan zove, da si u stavu mirno i da je to takva čast o kakvoj samo može da se sanja. Ako baš baš moram da izdvojim neku godinu i utakmicu, to bi prvo bila 2003, kada sam bio najbolji strelac prvenstva sa 22 gola, a potom 2011. godina kada smo pobedili Crvenu zvezdu 2:0, a ja se upisao u listu strelaca. Ipak, svaka godina je u mom životu ispisana zlatnim slovima.“

Vukić je igrao za grčki PAOK, tada je u tom grčkom klubu mlađe selekcije vodio Vladimir Ivić, a Vukić kaže da on nije zainteresovan da se bavi tenerskim poslom.

„To su najlepše godine mog života – Partizan i PAOK. U Paoku sam proveo prelep period, odlično sam igrao i ne postoji ništa lepše za jednog igrača i veća motivacija nego kad ti ceo stadion skandira ime posle dobrih partija. Njihovi navijači su poput Grobara fenomenalni, stadion je prepun za svaku utakmicu i ta energija nosi. Zato jedva čekam subotu da sve to ponovo osetim. Bratstvo, prijateljstvo, istu boju i strast.“

Na pitanje koliko se Ilić promenio otkako ga je prvi put upoznao, Vukić kroz smeh kaže kaže: “Sada više trči. On je legenda. Vrstan igrač i čovek, neko ko je uvek bio pozitivan i na terenu davao svoj maksimum. Tu nema mnogo priče”, zaključio je Vukić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar