Требиње: Повјерење новим младим људима

Међу 29 одборника у новом сазиву Скупштине града Требиња наћи ће се и особа са инвалидитетом Милица Ијачић, као и најмлађи одборник у Републици Српској Бојан Шапурић.

Република Српска 07.10.2016 | 18:41
Требиње: Повјерење новим младим људима
Милица Ијачић, одборник СНСД-а, освојила је више од 1.300 гласова, а сматра да је код грађана Требиња пресудила њена позитивна енергија. Пошто је Милица инвалид, првенствено ће заступати ту популацију у Скупштини града Требиња, али и интересе младих који ће бити приоритет.



“Прије свега кандидовала сам се због особа са инвалидитетом, јер и ја спадам у ту популацију која је нажалост сво ово вријеме незаштићена у овом граду и нико није обраћао пажњу о тим људима. И законска регулатива, али и сви остали проблеми особа са инвалидитетом су врло лоши, а и лоше се примјењују, па сам одлучила да будем ту. Људи су то препознали, али и потребу да заступам ту популацију и популацију младих људи”, рекла је Милица Ијачић.

Бојан Шапурић, члан ДНС-а, освојио је више од 500 гласова и са 22 године биће најмлађи одборник једног од локалних парламената у Републици Српској.



“Нисам имао прилику да некоме помогнем, да некоме нешто учиним. Ушао сам чистих намјера са жељом да нешто промјениму у овом граду, јер је било много пропуста. За овај град се каже да је град културе, туризма, има перспективу, желио сам искрену да помегнем, покушао сам коректном причом у кампањи да то представим, покажем на најбољи могући начин колико сам могао и био у могућност, а то су препознале моје комшије, суграђани, пријатељи и указали су ми повјерење, па се надам да ћу то и оправдати. Сигурно нећу одступити од тих мојих ставова и дјеловања”, каже Шапурић.

Када је у питању сазив Скупштине града, још нема званичних резултата, али се очекује, према подацима из странака, да ће локални парлемент чинити 12 одборника из СНСД-а, шест из ПДП-а, три или четири из СДС-а, два или три из ДНС-а, два из СП-а, а по једног ће за сада сигурно дати Покрет за Требиње, Уједињена Српска и националне мањине.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

николаиц

07.10.2016 14:32

Милици пуно среце и да поправи сто је могуце висе своје здравље остало како буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад ил никад

07.10.2016 14:35

Сад це те добити аеродром са Снсд-ом на власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђоко

07.10.2016 18:19

Мозе ли без ироније губитниче

Name

сто не објавите....

07.10.2016 16:58

На највецем и најљепсем Балканском језеру и једном од највецих у ЕУ које се налази у РС и Херцеговини поцела изградња туристицког викенд насеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провјерите прије писања

07.10.2016 17:40

Најмлађи одборник је Наташа Видовић, одборник СДС у СО Прњавор. Наташа има 20 година и најбољи је спортиста Републике Српске за 2015. годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

13.10.2016 23:43

У Требињу никад снсд неби победио политиком и уцинком- победио је парама из електро-привреде зато им је дуг толики колики јесте- фујјјј срамотно па да вас видимо господо урадите колико је Славко - ал,назалост не цени се рад данас вец криминал - доказано 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

13.10.2016 23:45

Милици сву срецу света зелим сто се њеног здравља тице толико од њене комсинице

ОДГОВОРИТЕ