СП - видео: Бразил убједљив, кикс Аргентине...

Бразил плеше по Титеовим тактовима! Нејмар писао историју и ударао Боливију по свим живцима, па завршио у локви крви! Пет голова, млади капитен имао гол и две асистенције, добио суспензију због превише жутих картона, а и завршио са гадном посекотином! Аргентина опет кикснула! Гаучоси без Месија у каналу... Кавани изрешетао Венецуелу и стигао Форлана! Колумбијин спас у последњи час и гол тик пре судијског звиждука.

Фудбал 07.10.2016 | 11:30
СП - видео: Бразил убједљив, кикс Аргентине...
Три утакмице, три победе. А што је изнад свега важније - победе с убедљивом игром. Бразил је започео нови живот под вођством недавно ангажованог селектора Титеа и засад Селесао није разочарао. Напротив, оставља све јачи и бољи утисак. Тако је Бразил и одиграо утакмицу против Боливије, а осим убедљиве игре и резултат је био такав - 5:0. Уз чак пет различитих стрелаца у мечу квалификација за Мундијал у Русији 2018. 

И све захваљујући капитену Нејмару, који је од претходне ноћи прескочио легендарногЗика на четвртом месту вечне листе стрелаца бразилске репрезентације и сада има 49 погодака на свом конту. Испред Барселониног маестра сада су само још Ромарио (55),Роналдо (62) и Пеле (77). А тек су му 24 године.

Управо је Нејмар и покренуо лавину која се брзо обрушила на Боливију, а до финиша првог полувремена резултат је био - 4:0. Већ после једанаест минута Нејмар је одузео лоптуЕдемиру Родригезу тачно на средини терена после снажног пресинга, да би онда уз помоћГабријела Жезуса дошао до већ поменутог 49. репрезентативног гола у каријери.

Непуних петнаест минута касније виђена је можда и најлепша акција на утакмици. Бразилска самба надиграла је комплетну одбрану Боливије, а Кутињо је задао завршни ударац.



Није много требало Бразилу да настави тамо где је стао, а поново је све кренуло одНејмара који се правовремено ослободио лопте и чувара проследивши резантно додавање до Филипеа Луиса, а левом беку Атлетико Мадрида није било тешко да у стилу убојитих нападача закуца лопту под пречку.

А онда, таман пред крај првог дела игре на сцену је ступила бразилска деветка Габријел Жезус. Овог пута Нејмар се одужио млађем саиграчу за додавање код првог гола, па је и нови играч Манчестер Ситија могао да прослави у свом стилу.

Тачку на убедљив тријумф ставио је Роберто Фирмино у 75. минуту меча, након ласерски прецизног додавања Кутиња и то само неколико тренутака пошто је Ливерпулов стрелац ушао на терен.

Био је то само још један показатељ колективне игре, какву форсира Тите. Бразил поново изгледа као тим, уместо групе квалитетних индивидуалаца с идејом да све лопте иду наНејмара. Који је у 65. минуту претрпео бруталан ударац због којег је завршио с гадном посекотином и у локви крви



Иначе, Нејмар неће путовати на гостовање Венецуели 11. октобра због тога што је скупио четири жута картона у шест утакмица и мораће на хлађење. 

Аргентина опет кикснула! Гаучоси без Месија у каналу... Кавани изрешетао Венецуелу и стигао Форлана! Колумбијин спас у последњи час и гол тик пре судијског звиждука.

Можда не могу да победе два најљућа конкурента, Аргентину и Бразил, али када сретну неког другог фудбалери Уругваја му очитају добру фудбалску лекцију. Тако је било и овог пута, када је чета Оскара Табареза као плитак поток прегазио Венецуелу и са 3:0 задржао челну позицију на табели квалификација за Мундијал у Русији 2018. године. 

Било је то рутинско одрађивање посла за Урусе, које је још једном водио Единсон Кавани, а са два нова поготка нападач Пари Сен Жермена изједначио се са Дијегом Форланом на другом месту листе стрелаца са по 36 голова. На првом месту је и даље неприкосновениЛуис Суарез са десет рецки више. 

Међутим, Николас Лодеиро био је тај који је у 29. минуту отворио серију голова и то баш на асистенцију Барселониног предатора. Био је то само увод у мали шоу који је у другом делу утакмице имао Кавани. Прво је одмах на старту другог полувремена затресао мрежу, да би у 79. минуту рутински завукао још један гол после добро изграђене акције и поставио коначних - 3:0.



Док је Уругвај газио, Аргентина је поново оманула! Још један реми без присуства Лионела Месија и поново је било - 2:2. Овог пута Гаучосе је на путу до победе зауставио Перу, иако је два пута морао да јури гол заостатка.

Мада је Аргентина два пута водила, Перу је показао више и био конкретнији у нападима ка голу Серхија Ромера. Ипак, Рамиро Фунес Мори први је пробио лед и у 15. минуту закуцао лопту иза леђа Педра Галесеа.

То је тек био почетак трке, у којој је свој печат оставио и најбољи перуански стрелац свих времена и капитен - Паоло Гереро. Тик пре истека једног сата игре чувени стрелац донео је изједначење након доброг додавања Мигела Траука.

Све до 77. минута трајала је неизвесност око тога ко ће задати следећи ударац, а то је опет била Аргентина. Овог пута Гонзало Игуаин наставио је голгетерски низ и то на асистенцијуПабла Забалете. И таман када су навијачи Аргентине помислили да могу да почну са слављем, на главу им је пала кофа хладне воде. Кристијан Куева је са беле тачке донео још једно изједначење и у 84. минуту потопио све наде оптимистичних Гаучоса.



Колумбија је успела да преброди пораз од Бразила, али је против Парагваја чекала последњи воз да би узела три бода. Кафетероси су се озбиљно играли са живцима навијача, а после сијасет пропуштених шанси стигао је спас у последњи час. Стрелац јединог гола на мечу , и то на спектакуларан начин био је Едвин Кардона, после доброг проигравања Карлоса Баке.

После девет рунди у квалифкацијама Уругвај је на врху са 19 бодова, један мање има Бразил, а по 16 бодова имају Еквадор, Колумбија и Аргентина.



РЕЗУЛТАТИ:

Петак:

Уругвај - Венецуела 3:0 (1:0)
/Лодеиро 29, Кавани 46, 79/

Парагавај - Колумбија 0:1 (0:0)
/Кардона 90+1/

Бразил - Боливија 5:0 (4:0)
/Нејмар 11, Кутињо 26, Филипе Луис 39, Жезус 44, Фирмино 75/

Перу - Аргентина 2:2 (0:1)
/Гереро 58, Куева 84 пенал - Мори 15, Игуаин 77/

Четвртак:

Еквадор - Чиле 3:0 (2:0)
/А. Валенсија 19, Рамирез 23, Саиседо 46/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар