SP - video: Brazil ubjedljiv, kiks Argentine...

Brazil pleše po Titeovim taktovima! Nejmar pisao istoriju i udarao Boliviju po svim živcima, pa završio u lokvi krvi! Pet golova, mladi kapiten imao gol i dve asistencije, dobio suspenziju zbog previše žutih kartona, a i završio sa gadnom posekotinom! Argentina opet kiksnula! Gaučosi bez Mesija u kanalu... Kavani izrešetao Venecuelu i stigao Forlana! Kolumbijin spas u poslednji čas i gol tik pre sudijskog zvižduka.

Fudbal 07.10.2016 | 11:30
SP - video: Brazil ubjedljiv, kiks Argentine...
Tri utakmice, tri pobede. A što je iznad svega važnije - pobede s ubedljivom igrom. Brazil je započeo novi život pod vođstvom nedavno angažovanog selektora Titea i zasad Selesao nije razočarao. Naprotiv, ostavlja sve jači i bolji utisak. Tako je Brazil i odigrao utakmicu protiv Bolivije, a osim ubedljive igre i rezultat je bio takav - 5:0. Uz čak pet različitih strelaca u meču kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. 

I sve zahvaljujući kapitenu Nejmaru, koji je od prethodne noći preskočio legendarnogZika na četvrtom mestu večne liste strelaca brazilske reprezentacije i sada ima 49 pogodaka na svom kontu. Ispred Barseloninog maestra sada su samo još Romario (55),Ronaldo (62) i Pele (77). A tek su mu 24 godine.

Upravo je Nejmar i pokrenuo lavinu koja se brzo obrušila na Boliviju, a do finiša prvog poluvremena rezultat je bio - 4:0. Već posle jedanaest minuta Nejmar je oduzeo loptuEdemiru Rodrigezu tačno na sredini terena posle snažnog presinga, da bi onda uz pomoćGabrijela Žezusa došao do već pomenutog 49. reprezentativnog gola u karijeri.

Nepunih petnaest minuta kasnije viđena je možda i najlepša akcija na utakmici. Brazilska samba nadigrala je kompletnu odbranu Bolivije, a Kutinjo je zadao završni udarac.



Nije mnogo trebalo Brazilu da nastavi tamo gde je stao, a ponovo je sve krenulo odNejmara koji se pravovremeno oslobodio lopte i čuvara prosledivši rezantno dodavanje do Filipea Luisa, a levom beku Atletiko Madrida nije bilo teško da u stilu ubojitih napadača zakuca loptu pod prečku.

A onda, taman pred kraj prvog dela igre na scenu je stupila brazilska devetka Gabrijel Žezus. Ovog puta Nejmar se odužio mlađem saigraču za dodavanje kod prvog gola, pa je i novi igrač Mančester Sitija mogao da proslavi u svom stilu.

Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Roberto Firmino u 75. minutu meča, nakon laserski preciznog dodavanja Kutinja i to samo nekoliko trenutaka pošto je Liverpulov strelac ušao na teren.

Bio je to samo još jedan pokazatelj kolektivne igre, kakvu forsira Tite. Brazil ponovo izgleda kao tim, umesto grupe kvalitetnih individualaca s idejom da sve lopte idu naNejmara. Koji je u 65. minutu pretrpeo brutalan udarac zbog kojeg je završio s gadnom posekotinom i u lokvi krvi



Inače, Nejmar neće putovati na gostovanje Venecueli 11. oktobra zbog toga što je skupio četiri žuta kartona u šest utakmica i moraće na hlađenje. 

Argentina opet kiksnula! Gaučosi bez Mesija u kanalu... Kavani izrešetao Venecuelu i stigao Forlana! Kolumbijin spas u poslednji čas i gol tik pre sudijskog zvižduka.

Možda ne mogu da pobede dva najljuća konkurenta, Argentinu i Brazil, ali kada sretnu nekog drugog fudbaleri Urugvaja mu očitaju dobru fudbalsku lekciju. Tako je bilo i ovog puta, kada je četa Oskara Tabareza kao plitak potok pregazio Venecuelu i sa 3:0 zadržao čelnu poziciju na tabeli kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine. 

Bilo je to rutinsko odrađivanje posla za Uruse, koje je još jednom vodio Edinson Kavani, a sa dva nova pogotka napadač Pari Sen Žermena izjednačio se sa Dijegom Forlanom na drugom mestu liste strelaca sa po 36 golova. Na prvom mestu je i dalje neprikosnoveniLuis Suarez sa deset recki više. 

Međutim, Nikolas Lodeiro bio je taj koji je u 29. minutu otvorio seriju golova i to baš na asistenciju Barseloninog predatora. Bio je to samo uvod u mali šou koji je u drugom delu utakmice imao Kavani. Prvo je odmah na startu drugog poluvremena zatresao mrežu, da bi u 79. minutu rutinski zavukao još jedan gol posle dobro izgrađene akcije i postavio konačnih - 3:0.



Dok je Urugvaj gazio, Argentina je ponovo omanula! Još jedan remi bez prisustva Lionela Mesija i ponovo je bilo - 2:2. Ovog puta Gaučose je na putu do pobede zaustavio Peru, iako je dva puta morao da juri gol zaostatka.

Mada je Argentina dva puta vodila, Peru je pokazao više i bio konkretniji u napadima ka golu Serhija Romera. Ipak, Ramiro Funes Mori prvi je probio led i u 15. minutu zakucao loptu iza leđa Pedra Galesea.

To je tek bio početak trke, u kojoj je svoj pečat ostavio i najbolji peruanski strelac svih vremena i kapiten - Paolo Gerero. Tik pre isteka jednog sata igre čuveni strelac doneo je izjednačenje nakon dobrog dodavanja Migela Trauka.

Sve do 77. minuta trajala je neizvesnost oko toga ko će zadati sledeći udarac, a to je opet bila Argentina. Ovog puta Gonzalo Iguain nastavio je golgeterski niz i to na asistencijuPabla Zabalete. I taman kada su navijači Argentine pomislili da mogu da počnu sa slavljem, na glavu im je pala kofa hladne vode. Kristijan Kueva je sa bele tačke doneo još jedno izjednačenje i u 84. minutu potopio sve nade optimističnih Gaučosa.



Kolumbija je uspela da prebrodi poraz od Brazila, ali je protiv Paragvaja čekala poslednji voz da bi uzela tri boda. Kafeterosi su se ozbiljno igrali sa živcima navijača, a posle sijaset propuštenih šansi stigao je spas u poslednji čas. Strelac jedinog gola na meču , i to na spektakularan način bio je Edvin Kardona, posle dobrog proigravanja Karlosa Bake.

Posle devet rundi u kvalifkacijama Urugvaj je na vrhu sa 19 bodova, jedan manje ima Brazil, a po 16 bodova imaju Ekvador, Kolumbija i Argentina.



REZULTATI:

Petak:

Urugvaj - Venecuela 3:0 (1:0)
/Lodeiro 29, Kavani 46, 79/

Paragavaj - Kolumbija 0:1 (0:0)
/Kardona 90+1/

Brazil - Bolivija 5:0 (4:0)
/Nejmar 11, Kutinjo 26, Filipe Luis 39, Žezus 44, Firmino 75/

Peru - Argentina 2:2 (0:1)
/Gerero 58, Kueva 84 penal - Mori 15, Iguain 77/

Četvrtak:

Ekvador - Čile 3:0 (2:0)
/A. Valensija 19, Ramirez 23, Saisedo 46/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar