Мост и ХДЗ формирају хрватску владу

Национално вијеће Моста пристало је данас на понуду ХДЗ-а у склопу преговора око састављања хрватске владе, па су тако преговори о формирању владе завршени и очекује се да ће Мост ускоро предати своје потписе лидеру ХДЗ-а Андреју Пленковићу, преносе хрватски медији.

Регион 06.10.2016 | 22:40
Мост и ХДЗ формирају хрватску владу
Заједничка изјава за медије предвиђена је за сутра, а о тачном термину и мјесту заједничке изјаве јавност ће бити правовремено обавјештена, наводи се у саопштењу из МОСТ-а, пренио је Индеx.хр.

Мост је тако, како сазнаје Индеx, пристао на четири министарства, мјесто потпредседника Владе и на ротирајућу позицију шефа Сабора по моделу "2+2".

Шеф ХДЗ-а Андреј Пленковић изашао је из централе ХДЗ-а након чега је новинарима дао изјаву у којој је још једном поновио да ХДЗ има довољно потписа за састављање Владе.
Он је рекао и да сутра очекује потписе свих представника мањина.

"Ставили смо на сто оно што сматрамо да је реално и правично, очекујемо повратну информацију. Кад се јаве, онда ћемо се договарати. Нема драме, све је ок", рекао је новинарима Пленковић.

На питање да ли је истина да је ХДЗ понудио Мосту четири министарства, мјесто потпредсједника Владе и ротирајућу позицију предсједника Сабора, Пленковић је казао да је у питању нешто јако слично томе.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар