Most i HDZ formiraju hrvatsku vladu

Nacionalno vijeće Mosta pristalo je danas na ponudu HDZ-a u sklopu pregovora oko sastavljanja hrvatske vlade, pa su tako pregovori o formiranju vlade završeni i očekuje se da će Most uskoro predati svoje potpise lideru HDZ-a Andreju Plenkoviću, prenose hrvatski mediji.

Region 06.10.2016 | 22:40
Most i HDZ formiraju hrvatsku vladu
Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, a o tačnom terminu i mjestu zajedničke izjave javnost će biti pravovremeno obavještena, navodi se u saopštenju iz MOST-a, prenio je Index.hr.

Most je tako, kako saznaje Index, pristao na četiri ministarstva, mjesto potpredsednika Vlade i na rotirajuću poziciju šefa Sabora po modelu "2+2".

Šef HDZ-a Andrej Plenković izašao je iz centrale HDZ-a nakon čega je novinarima dao izjavu u kojoj je još jednom ponovio da HDZ ima dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade.
On je rekao i da sutra očekuje potpise svih predstavnika manjina.

"Stavili smo na sto ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju. Kad se jave, onda ćemo se dogovarati. Nema drame, sve je ok", rekao je novinarima Plenković.

Na pitanje da li je istina da je HDZ ponudio Mostu četiri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade i rotirajuću poziciju predsjednika Sabora, Plenković je kazao da je u pitanju nešto jako slično tome.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar