АБА: Звездина демонстрација силе у Задру!

Пукла стотка за плус 37! Победник се ни у једном тренутку није доводио у питање, црвено-бели држали час кошарке у Далмацији!

Кошарка 06.10.2016 | 20:45
АБА: Звездина демонстрација силе у Задру!
Звезда делује заиста моћно на старту Јадранске лиге. Екипа Дејана Радоњића у трећем колу регионалног такмичења прегазила је као гост Задар са 103:66 и чврсто засела на лидерску позицију на табели.

Бранилац трофеја на Јадрану има максималан учинак, а вечерас осим у првој четвртини, у Задру није имала достојног ривала, па чак ни спаринг партнера.

Далматинци су успели да запрете Звезди само у завршници прве четвртине, али је то више био плод опуштања гостију у одбрани, а мање последица квалитетне партије домаћина.

Дејан Радоњић свакако може да буде веома задовољан издањем својих кошаркаша, поготово када је у питању шут из игре.

Као и у прва два кола, црвено-бели су имали сјајне проценте, тројкама су уништили Задране и сломили их у завршници првог полувремена када су отишли на плус 14 (49:35).  И остали сегмени игре код Звезде су били на изузетно високом нивоу, укључујући оно што јеРадоњић увек истицао - одбрану.

Колико су гости били расположени сведочи и податак да су се сви играчи уписали у стрелце. Радоњић је у другом полувремену дао прилику и играчима који имају нешто мању минутажу.

Никола Ребић, Огњен Добрић и Бориша Симанић су му узвратили на тој шанси. Ребић и Добрићпостигли су по девет, а Симанић је додао пет поена.

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Симоновић са 15 поена, два мање убацио је Немања Дангубић, а Огњен Кузмић постигао је 12 поена. Код Задрана поново је најбољи био бивши играч Партизана и Звезде, Иван Маринковић са 17 поена.

Најновије појачање београдске екипе, Петар Ракићевић, није био у протоколу за ову утакмицу иако је отпутовао у Задар са црвено-белима.

ЗАДАР - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 66:103 (23:23, 12:26, 11:24, 20:30)

Хала: Крешимир Ћосић
Гледалаца: 4.000
Судије: Сашо Петек, Марио Мајкић, Игор Драгојевић

ЗАДАР: Владовић 8, Јеленковић 3, Крајина 5, Јурица 6, Спалета 4, Брзоја 3, Маринковић 17, Томас, Бараћ, Вркић 2, Мазалин 18.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић 9, Дангубић 13, Митровић 2, Лазић 5, Симанић 5, Добрић 9, Симоновић 15, Џенкинс 6, Гудурић 10, Јовић 6, Кузмић 12, Бјелица 11.

АБА лига, 3. коло:

Цедевита – МЗТ 82:61
Крка – ФМП 61:70
Задар – Црвена звезда 66:103
Мега Лекс – Будућност

Петак:

Игокеа – Унион Олимпија
Партизан – Цибона
Морнар – Карпош

Коментари / 0

Оставите коментар