ABA: Zvezdina demonstracija sile u Zadru!

Pukla stotka za plus 37! Pobednik se ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje, crveno-beli držali čas košarke u Dalmaciji!

Košarka 06.10.2016 | 20:45
ABA: Zvezdina demonstracija sile u Zadru!
Zvezda deluje zaista moćno na startu Jadranske lige. Ekipa Dejana Radonjića u trećem kolu regionalnog takmičenja pregazila je kao gost Zadar sa 103:66 i čvrsto zasela na lidersku poziciju na tabeli.

Branilac trofeja na Jadranu ima maksimalan učinak, a večeras osim u prvoj četvrtini, u Zadru nije imala dostojnog rivala, pa čak ni sparing partnera.

Dalmatinci su uspeli da zaprete Zvezdi samo u završnici prve četvrtine, ali je to više bio plod opuštanja gostiju u odbrani, a manje posledica kvalitetne partije domaćina.

Dejan Radonjić svakako može da bude veoma zadovoljan izdanjem svojih košarkaša, pogotovo kada je u pitanju šut iz igre.

Kao i u prva dva kola, crveno-beli su imali sjajne procente, trojkama su uništili Zadrane i slomili ih u završnici prvog poluvremena kada su otišli na plus 14 (49:35).  I ostali segmeni igre kod Zvezde su bili na izuzetno visokom nivou, uključujući ono što jeRadonjić uvek isticao - odbranu.

Koliko su gosti bili raspoloženi svedoči i podatak da su se svi igrači upisali u strelce. Radonjić je u drugom poluvremenu dao priliku i igračima koji imaju nešto manju minutažu.

Nikola Rebić, Ognjen Dobrić i Boriša Simanić su mu uzvratili na toj šansi. Rebić i Dobrićpostigli su po devet, a Simanić je dodao pet poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 15 poena, dva manje ubacio je Nemanja Dangubić, a Ognjen Kuzmić postigao je 12 poena. Kod Zadrana ponovo je najbolji bio bivši igrač Partizana i Zvezde, Ivan Marinković sa 17 poena.

Najnovije pojačanje beogradske ekipe, Petar Rakićević, nije bio u protokolu za ovu utakmicu iako je otputovao u Zadar sa crveno-belima.

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 66:103 (23:23, 12:26, 11:24, 20:30)

Hala: Krešimir Ćosić
Gledalaca: 4.000
Sudije: Sašo Petek, Mario Majkić, Igor Dragojević

ZADAR: Vladović 8, Jelenković 3, Krajina 5, Jurica 6, Spaleta 4, Brzoja 3, Marinković 17, Tomas, Barać, Vrkić 2, Mazalin 18.

CRVENA ZVEZDA: Rebić 9, Dangubić 13, Mitrović 2, Lazić 5, Simanić 5, Dobrić 9, Simonović 15, Dženkins 6, Gudurić 10, Jović 6, Kuzmić 12, Bjelica 11.

ABA liga, 3. kolo:

Cedevita – MZT 82:61
Krka – FMP 61:70
Zadar – Crvena zvezda 66:103
Mega Leks – Budućnost

Petak:

Igokea – Union Olimpija
Partizan – Cibona
Mornar – Karpoš

Komentari / 0

Ostavite komentar