АБА - Игокеа пред Олимпију: Потврдити побједу из Македоније!

Кошаркаши Игокее у трећем колу АБА лиге дочекују Унион Олимпију.

Кошарка 07.10.2016 | 11:45
АБА - Игокеа пред Олимпију: Потврдити побједу из Македоније!
Нема одмора за кошаркаше Игокее.

У петак ће одиграти пету утакмицу за само девет дана. Након што су у сриједу увече савладали екипу Карпош Соколи у Скопљу, већ у петак их очекује меч трећег кола АБА лиге. противник је Унион Олимпија, која ће гостовати у Лакташима.

„Највећи проблем је да се екипа опорави, биће тешко довести играче у ситуацију да могу само да трче, а камоли да буду сконцентрисанИ и енергетски на високом нивоу. Мало више од 24 часа имали смо након повратка у Лакташе до меча и то је у нормалним условима јако мало времена да се припреми утакмица", рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Оно што је добро је да се опоравио плејмекер Робинсон, који је на дебију против Карпоша показао велики квалитет.

" Унион Олимпија неугодан противник, што је показала у Сремској Митровици против Меге, гдје су несретно изгубили и заиста све ће зависити од тога колико ћемо имати енергије. Међутим, ми смо побједом у Скопљу скинули са играча један велики терет и притисак и надам се да ћемо наставити играти као у Скопљу и да ћемо забиљежити нову побједу. Екипа је добро посложена на свим позицијама, одличан плеј, центарска линија на челу са Јанковићем је јако добра, док на спољним позицијама имају такође играче који могу много да ураде. Међутим, ми желимо у добром свјетлу да се представимо својој публици и да дођемо до прве победе на домаћем паркету“, завршио је Бајић.

Вук Радивојевић капитен Игокее у Скопљу је пружио најбољу овосезонску партију. Меч је завршио са 19 поена.

„Ми смо путовали 12 сати из Македоније, Унион Олимпија ће сигурно имати више енергије јер су прескочили двије седмице путовања, али шта је ту је. Покушаћемо да се опоравимо и да одиграмо што бољу партију. Унион Олимпија је доста измијенила састав, али је погодила са појачањима, посебно на позицији плејмекера. Евидентно је да имају младе играче са много енергије, покривени су на свим позицијама са по два играча и могу да држе висок темпо током цијелог меча што ће бити наш највећи проблем“, рекао је Радивојевић.

Меч Игокеа - Унион Олимпија играће се у петак у Лакташима од 17 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар