ABA - Igokea pred Olimpiju: Potvrditi pobjedu iz Makedonije!

Košarkaši Igokee u trećem kolu ABA lige dočekuju Union Olimpiju.

Košarka 07.10.2016 | 11:45
ABA - Igokea pred Olimpiju: Potvrditi pobjedu iz Makedonije!
Nema odmora za košarkaše Igokee.

U petak će odigrati petu utakmicu za samo devet dana. Nakon što su u srijedu uveče savladali ekipu Karpoš Sokoli u Skoplju, već u petak ih očekuje meč trećeg kola ABA lige. protivnik je Union Olimpija, koja će gostovati u Laktašima.

„Najveći problem je da se ekipa oporavi, biće teško dovesti igrače u situaciju da mogu samo da trče, a kamoli da budu skoncentrisanI i energetski na visokom nivou. Malo više od 24 časa imali smo nakon povratka u Laktaše do meča i to je u normalnim uslovima jako malo vremena da se pripremi utakmica", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Ono što je dobro je da se oporavio plejmeker Robinson, koji je na debiju protiv Karpoša pokazao veliki kvalitet.

" Union Olimpija neugodan protivnik, što je pokazala u Sremskoj Mitrovici protiv Mege, gdje su nesretno izgubili i zaista sve će zavisiti od toga koliko ćemo imati energije. Međutim, mi smo pobjedom u Skoplju skinuli sa igrača jedan veliki teret i pritisak i nadam se da ćemo nastaviti igrati kao u Skoplju i da ćemo zabilježiti novu pobjedu. Ekipa je dobro posložena na svim pozicijama, odličan plej, centarska linija na čelu sa Jankovićem je jako dobra, dok na spoljnim pozicijama imaju takođe igrače koji mogu mnogo da urade. Međutim, mi želimo u dobrom svjetlu da se predstavimo svojoj publici i da dođemo do prve pobede na domaćem parketu“, završio je Bajić.

Vuk Radivojević kapiten Igokee u Skoplju je pružio najbolju ovosezonsku partiju. Meč je završio sa 19 poena.

„Mi smo putovali 12 sati iz Makedonije, Union Olimpija će sigurno imati više energije jer su preskočili dvije sedmice putovanja, ali šta je tu je. Pokušaćemo da se oporavimo i da odigramo što bolju partiju. Union Olimpija je dosta izmijenila sastav, ali je pogodila sa pojačanjima, posebno na poziciji plejmekera. Evidentno je da imaju mlade igrače sa mnogo energije, pokriveni su na svim pozicijama sa po dva igrača i mogu da drže visok tempo tokom cijelog meča što će biti naš najveći problem“, rekao je Radivojević.

Meč Igokea - Union Olimpija igraće se u petak u Laktašima od 17 časova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar