СП: Проблеми за Белгијанце уочи утакмице против БиХ!

За позицију Кевина Де Брујнеа конкуришу Дрис Мертенс, Насер Чадли, Торган Азар и Кевин Миралас. Наинголан не игра.

Фудбал 06.10.2016 | 19:00
СП: Проблеми за Белгијанце уочи утакмице против БиХ!
Пред сутрашњу утакмицу квалификација за Свјетско првенство 2018. године у Русији између Белгије и БиХ, домаћи медији највише се питају ко ће замијенити Кевина Де Брујнеа, сјајног офанзивног везњака Манчестер Ситија, који неће играти због повреде.

Према њиховим наводима, има много играча који конкуришу за Де Брујнеову позицију. Ту су Дрис Мертенс, Насер Чадли, Торган Азар и Кевин Миралас. Највеће шансе имају Мертенс и млађи Азар, али посљедњу ријеч имаће селектор Роберто Мартинез, који за сада мудро ћути о овој теми.

Мертенс је и у изјави за медије потврдио да се нада мјесту у првој постави Белгије за дуел са "змајевима", иако није играо у прве двије утакмице које је водио нови селектор Мартинез, против Шпаније и Кипра.

"Надам се да ћу играти. Био бих јако разочаран ако не бих играо, посебно сада када нема Де Брујнеа. Могу играти обје позиције иза нападача. У Наполију сам углавном на лијевој страни, али могу играти и на десној. Не знам због чега нисам играо против Шпаније и Кипра. Селектор ми је дао до знања да нема објашњења, а ја га нисам ни тражио. Наравно, да ми је жао што нисам играо, посебно против Шпаније, јер то је била велика утакмица", казао је Мертенс за белгијске медије.

Оно што је Белгијанце бринуло уочи сусрета са БиХ јесу и лоши односи репрезентативаца са навијачима, који су се пореметили након испадања у четвртфиналу ЕУРО 2016 и недавног пораза у пријатељској утакмици са Шпанијом. Но, како јављају белгијски медији, Еден Азар, Тибо Куртоа, Јан Вертонген, Тоби Алдервајрелд и селектор Роберто Мартинез током припрема су се састали са представницима навијачких група и изгладили несугласице, тако да "црвени ђаволи" очекују громогласну подршку са трибина стадиона "Краљ Бодуен".

Иако се Мартинез надао да ће се Рађа Наинголан опоравити и бити спреман, ако не за дуел са БиХ, онда барем за утакмицу са Гибралтаром, од тога нема ништа. Данас је добио лоше вијести из Рима одакле су Мартинеза обавијестили да Наинголана неће пустити на припреме репрезентације, јер се није довољно опоравио од повреде мишића.

Ово је нови ударац за Мартинезов везни ред, јер је на почетку припрема отпао Муса Дембеле. Раније су отпали дефанзивци Венсан Компани и Томас Вермален.

С обзиром да Рома није пустила Наинголана и да Мартинез има доста проблема у средини терена накнадно је позвао талентованог 19-годишњег Јурија Тилеманса, фудбалера Андерлехта.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар