SP: Problemi za Belgijance uoči utakmice protiv BiH!

Za poziciju Kevina De Brujnea konkurišu Dris Mertens, Naser Čadli, Torgan Azar i Kevin Miralas. Naingolan ne igra.

Fudbal 06.10.2016 | 19:00
SP: Problemi za Belgijance uoči utakmice protiv BiH!
Pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji između Belgije i BiH, domaći mediji najviše se pitaju ko će zamijeniti Kevina De Brujnea, sjajnog ofanzivnog veznjaka Mančester Sitija, koji neće igrati zbog povrede.

Prema njihovim navodima, ima mnogo igrača koji konkurišu za De Brujneovu poziciju. Tu su Dris Mertens, Naser Čadli, Torgan Azar i Kevin Miralas. Najveće šanse imaju Mertens i mlađi Azar, ali posljednju riječ imaće selektor Roberto Martinez, koji za sada mudro ćuti o ovoj temi.

Mertens je i u izjavi za medije potvrdio da se nada mjestu u prvoj postavi Belgije za duel sa "zmajevima", iako nije igrao u prve dvije utakmice koje je vodio novi selektor Martinez, protiv Španije i Kipra.

"Nadam se da ću igrati. Bio bih jako razočaran ako ne bih igrao, posebno sada kada nema De Brujnea. Mogu igrati obje pozicije iza napadača. U Napoliju sam uglavnom na lijevoj strani, ali mogu igrati i na desnoj. Ne znam zbog čega nisam igrao protiv Španije i Kipra. Selektor mi je dao do znanja da nema objašnjenja, a ja ga nisam ni tražio. Naravno, da mi je žao što nisam igrao, posebno protiv Španije, jer to je bila velika utakmica", kazao je Mertens za belgijske medije.

Ono što je Belgijance brinulo uoči susreta sa BiH jesu i loši odnosi reprezentativaca sa navijačima, koji su se poremetili nakon ispadanja u četvrtfinalu EURO 2016 i nedavnog poraza u prijateljskoj utakmici sa Španijom. No, kako javljaju belgijski mediji, Eden Azar, Tibo Kurtoa, Jan Vertongen, Tobi Aldervajreld i selektor Roberto Martinez tokom priprema su se sastali sa predstavnicima navijačkih grupa i izgladili nesuglasice, tako da "crveni đavoli" očekuju gromoglasnu podršku sa tribina stadiona "Kralj Boduen".

Iako se Martinez nadao da će se Rađa Naingolan oporaviti i biti spreman, ako ne za duel sa BiH, onda barem za utakmicu sa Gibraltarom, od toga nema ništa. Danas je dobio loše vijesti iz Rima odakle su Martineza obavijestili da Naingolana neće pustiti na pripreme reprezentacije, jer se nije dovoljno oporavio od povrede mišića.

Ovo je novi udarac za Martinezov vezni red, jer je na početku priprema otpao Musa Dembele. Ranije su otpali defanzivci Vensan Kompani i Tomas Vermalen.

S obzirom da Roma nije pustila Naingolana i da Martinez ima dosta problema u sredini terena naknadno je pozvao talentovanog 19-godišnjeg Jurija Tilemansa, fudbalera Anderlehta.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar