"Позив на моралан чин - хитно поновити изборе"

Кандидат Коалиције "Бијељина побјеђује" за градоначелника Бијељине др Златко Максимовић позвао је противкандидата Мићу Мићића да заједно пошаљу захтјев ЦИК-у за поништење изборног резултата и затраже понављање избора у Бијељини.

Република Српска 06.10.2016 | 15:51
"Позив на моралан чин - хитно поновити изборе"
Уколико до сутра ујутро не добијем позитиван одговор искористићу сва правна средства - приговоре, захтјеве, тужбе, али и друга средства, укључујући и пристанак на протесте, како бих зауставио самовољу и незаконито понашање групе СДС-ових руководилаца, нагласио је др Максимовић и додао:

"Ја ћу сада да позовем Мћића, уколико он има бар трунку одговорности, трунку моралних вриједности - да нас двојица поднесемо заједно захтјев ЦИК-у о поништењу избора у Бијељини. Ја већ данас нудим компромис, без обзира на гласове из иностранства, гласове у одсуству, гласове мобилних тимова јер не требамо ми да стварамо хаос у Семберији. Уколико Мћић то не жели, ја нећу стати", јасан је др Максимовић.



Он је такође позвао Мићића да "бар сада покаже одговорност и моралне вриједности", те пристанком на нове изборе покуша сачувати дио политичког достојанства.

"Ја сада питам Мићића да ли он заиста послије овога и свих доказа вјерује да ће имати и легитимност као градоначелник. Да ли он заиста очекује да ће му становници Семберије вјеровати и подржати га у било чему што он буде радио у будућности. Да ли он вјерује да Семберија не зна да је он изгубио изборе иако се прави да је побиједио", пита кандидат Коалиције "Бијељина побјеђује" за градоначелника Бијељине др Златко Максимовић.



Чињеница да је у Бијељини око 3.000 неважећих листића за избор градоначелника, јасно показује да је СДС путем својих чланова у бирачким одборима мијењао и лажирао изборну вољу гласача, истакао је др Максимовић.

"Данашње подношење кривичне пријаве против шефа изборног штаба СДС-а Милорада Софренића говори да сам ја и Коалиција `Бијељина побјеђује` били у праву везано за разне неправилности и везано за крађу на овим локалним изборима", тврди др Максимовић и наглашава:

"Мићић је и након огромне куповине гласова и лажирања резултата има наводну предност од свега 321 глас односно 0,3 одсто, чекају се гласови из иностранства. Ми већ имамо доказе о куповини гласова и у иностранству и о разним намијештањима везано за гласање у иностранству што ће бити и тема неких од наредних конференција за новинаре."



"Ја сам сигуран да када би се пребројали гласови на изборима у Бијељини, посебно Јања, Томбак и уопште на другим мјестима да бих ја био у предности за пар хиљада гласова", подвлачи др Максимовић.

Поручује, да ће доказати манипулације и нерегуларности избора у Бијељини и да Коалиција никада неће прихватити легитимност оваквих резултата, уз оцјену да постоји неколико хиљада спорних гласова.



БН телевизија