"Poziv na moralan čin - hitno ponoviti izbore"

Kandidat Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" za gradonačelnika Bijeljine dr Zlatko Maksimović pozvao je protivkandidata Miću Mićića da zajedno pošalju zahtjev CIK-u za poništenje izbornog rezultata i zatraže ponavljanje izbora u Bijeljini.

Republika Srpska 06.10.2016 | 15:51
"Poziv na moralan čin - hitno ponoviti izbore"
Ukoliko do sutra ujutro ne dobijem pozitivan odgovor iskoristiću sva pravna sredstva - prigovore, zahtjeve, tužbe, ali i druga sredstva, uključujući i pristanak na proteste, kako bih zaustavio samovolju i nezakonito ponašanje grupe SDS-ovih rukovodilaca, naglasio je dr Maksimović i dodao:

"Ja ću sada da pozovem Mćića, ukoliko on ima bar trunku odgovornosti, trunku moralnih vrijednosti - da nas dvojica podnesemo zajedno zahtjev CIK-u o poništenju izbora u Bijeljini. Ja već danas nudim kompromis, bez obzira na glasove iz inostranstva, glasove u odsustvu, glasove mobilnih timova jer ne trebamo mi da stvaramo haos u Semberiji. Ukoliko Mćić to ne želi, ja neću stati", jasan je dr Maksimović.



On je takođe pozvao Mićića da "bar sada pokaže odgovornost i moralne vrijednosti", te pristankom na nove izbore pokuša sačuvati dio političkog dostojanstva.

"Ja sada pitam Mićića da li on zaista poslije ovoga i svih dokaza vjeruje da će imati i legitimnost kao gradonačelnik. Da li on zaista očekuje da će mu stanovnici Semberije vjerovati i podržati ga u bilo čemu što on bude radio u budućnosti. Da li on vjeruje da Semberija ne zna da je on izgubio izbore iako se pravi da je pobijedio", pita kandidat Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" za gradonačelnika Bijeljine dr Zlatko Maksimović.



Činjenica da je u Bijeljini oko 3.000 nevažećih listića za izbor gradonačelnika, jasno pokazuje da je SDS putem svojih članova u biračkim odborima mijenjao i lažirao izbornu volju glasača, istakao je dr Maksimović.

"Današnje podnošenje krivične prijave protiv šefa izbornog štaba SDS-a Milorada Sofrenića govori da sam ja i Koalicija `Bijeljina pobjeđuje` bili u pravu vezano za razne nepravilnosti i vezano za krađu na ovim lokalnim izborima", tvrdi dr Maksimović i naglašava:

"Mićić je i nakon ogromne kupovine glasova i lažiranja rezultata ima navodnu prednost od svega 321 glas odnosno 0,3 odsto, čekaju se glasovi iz inostranstva. Mi već imamo dokaze o kupovini glasova i u inostranstvu i o raznim namiještanjima vezano za glasanje u inostranstvu što će biti i tema nekih od narednih konferencija za novinare."



"Ja sam siguran da kada bi se prebrojali glasovi na izborima u Bijeljini, posebno Janja, Tombak i uopšte na drugim mjestima da bih ja bio u prednosti za par hiljada glasova", podvlači dr Maksimović.

Poručuje, da će dokazati manipulacije i neregularnosti izbora u Bijeljini i da Koalicija nikada neće prihvatiti legitimnost ovakvih rezultata, uz ocjenu da postoji nekoliko hiljada spornih glasova.



BN televizija