Претрес 19 локација, осумњичено 9 лица

У оквиру акције кодног назива "Бокс", која је проведена по налогу Тужилаштва БиХ, извршени су претреси на 19 локација, а за организовани криминал, недозвољен промет акцизним производима и друга кривична дјела осумњичено је девет лица.

Босна и Херцеговина 06.10.2016 | 13:58
Претрес 19 локација, осумњичено 9 лица
Акција је провдена на подручју Орашја, Шамца, Брода, Градачца, Травника и других мјеста, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Особе које су под истрагом осумњичене су за кривична дјела неовлаштене производње, складиштења и дистрибуције дувана и дуванских прерађевина, приликом чега су утајене акцизе и обавезе према буџету БиХ, а дуван продаван на илегалном тржишту у БиХ.

С обзиром да су акцизе и даџбине на килограм дувана око 85 КМ, овим кривичним дјелима наноси се велика штета буџету БиХ, каже се у саопштењу.

Особе под истрагом осумњичене су за кривична дјела организованог криминала, неовлаштеног промета акцизних производа, фалскификовање исправа, незаконитог складиштења и друга кривична дјела.

Поступајући тужилац са својим сарадником налази се на терену гдје заједно са припадницима Агенције за истраге и заштиту БиХ и УИО координира акцијом која се води.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ханс

06.10.2016 12:59

Само да кутија цигара буде 10 КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јаста

06.10.2016 18:40

Хапсите сиротињу ухапсите Додика ако имате петљу.Лако је глумити правну дрзаву на јадном народу стоко.

Name

Сваста

06.10.2016 14:37

Неки имају право на ком.неки не. Кад многи буду спремни примити критику као и дати тек це нам онда кренути на боље. Ако се пљује Додик уреду је ако некоме скренес пазњу да не ради како треба онда се то не објави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер.

06.10.2016 16:37

Сипа хапси ситне рибе.Кад це ухапсити неког капиталца???????