Pretres 19 lokacija, osumnjičeno 9 lica

U okviru akcije kodnog naziva "Boks", koja je provedena po nalogu Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi na 19 lokacija, a za organizovani kriminal, nedozvoljen promet akciznim proizvodima i druga krivična djela osumnjičeno je devet lica.

Bosna i Hercegovina 06.10.2016 | 13:58
Pretres 19 lokacija, osumnjičeno 9 lica
Akcija je provdena na području Orašja, Šamca, Broda, Gradačca, Travnika i drugih mjesta, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za krivična djela neovlaštene proizvodnje, skladištenja i distribucije duvana i duvanskih prerađevina, prilikom čega su utajene akcize i obaveze prema budžetu BiH, a duvan prodavan na ilegalnom tržištu u BiH.

S obzirom da su akcize i dadžbine na kilogram duvana oko 85 KM, ovim krivičnim djelima nanosi se velika šteta budžetu BiH, kaže se u saopštenju.

Osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa akciznih proizvoda, falskifikovanje isprava, nezakonitog skladištenja i druga krivična djela.

Postupajući tužilac sa svojim saradnikom nalazi se na terenu gdje zajedno sa pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH i UIO koordinira akcijom koja se vodi.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hans

06.10.2016 12:59

Samo da kutija cigara bude 10 KM!

ODGOVORITE
Name

Ma jasta

06.10.2016 18:40

Hapsite sirotinju uhapsite Dodika ako imate petlju.Lako je glumiti pravnu drzavu na jadnom narodu stoko.

Name

Svasta

06.10.2016 14:37

Neki imaju pravo na kom.neki ne. Kad mnogi budu spremni primiti kritiku kao i dati tek ce nam onda krenuti na bolje. Ako se pljuje Dodik uredu je ako nekome skrenes paznju da ne radi kako treba onda se to ne objavi.

ODGOVORITE
Name

Valter.

06.10.2016 16:37

Sipa hapsi sitne ribe.Kad ce uhapsiti nekog kapitalca???????