Џикић спушта лопту: Нема летења на Јадрану!

Пун Пионир ће показати колико можемо! "Коначно се враћамо у Пионир, који ће надам се бити пун. Цибона је непријатан ривал, добар микс искусних и младих играча. Морамо да будемо бољи него у Скопљу", каже стратег Парног ваљка.

Кошарка 06.10.2016 | 16:15
Џикић спушта лопту: Нема летења на Јадрану!
Ново коло АБА лиге са собом доноси још један регионални дерби, пошто у дворану Александар Николић долази Цибона, једна од четири екипе са максималним учинком на старту сезоне.

Тренер црно-белих Александар Џикић задовољан је са учинком свог тима на два везана гостовања, али је свестан да ће велики део екипе показати своје право лице тек пред пуним трибинама београдског храма кошарке.

"Коначно се враћамо у Пионир, који ће надам се бити пун. Цибона је непријатан ривал, добар микс искусних и младих играча, а доминира центар Жижић, за ког већ сад можемо да кажемо да је врхунски играч и доминантан у АБА лиги. Ту је и Шакић и мораћемо да натерамо Цибону да игра на неке друге играче. Ми морамо боље него у Скопљу, а најважније је да не полетимо после резултатски успешног старта на Јадрану. То нам је главни задатак јер ова екипа има тенденцију да полети. Такође, имамо много новајлија и не знамо како ће реаговати на пун Пионир. Због тога смо и отворили неколико припремних утакмица за публику и право да вам кажем неки су незадовољавајуће реаговали на пуне трибине и атмосферу. Овај тим неће имати ниједну лаку утакмицу у овој сезони", рекао је Џикић.

Стратег Парног ваљка каже да не може да претпостави који су крајњи домети његове екипе, поготово што ће паралелно са домаћом лигом наступати и у ФИБА Лиги шампиона. Плејмејкер Бранислав Ратковица и даље има проблем с повредом.

"Нисам задовољан, поново је добио ударац у Скопљу, али ће наступати јер је такав човек. У сваком случају није максимално спреман. Уосталом само у бајкама су екипе на сто посто спремности. И Цибона је имала боље тимове него што има сада, а ни овај тим није онакав какав смо навикли у прошлости да гледамо. Ипак, тешко да могу ову утакмицу да назовем дербијем, јер мени је дерби утакмица са једним другим противником. Ја у кошарци не верујем у велику четворку", закључио је Џикић.

Утакмица између Партизана и Цибоне игра се у пета од 19.00.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар