Džikić spušta loptu: Nema letenja na Jadranu!

Pun Pionir će pokazati koliko možemo! "Konačno se vraćamo u Pionir, koji će nadam se biti pun. Cibona je neprijatan rival, dobar miks iskusnih i mladih igrača. Moramo da budemo bolji nego u Skoplju", kaže strateg Parnog valjka.

Košarka 06.10.2016 | 16:15
Džikić spušta loptu: Nema letenja na Jadranu!
Novo kolo ABA lige sa sobom donosi još jedan regionalni derbi, pošto u dvoranu Aleksandar Nikolić dolazi Cibona, jedna od četiri ekipe sa maksimalnim učinkom na startu sezone.

Trener crno-belih Aleksandar Džikić zadovoljan je sa učinkom svog tima na dva vezana gostovanja, ali je svestan da će veliki deo ekipe pokazati svoje pravo lice tek pred punim tribinama beogradskog hrama košarke.

"Konačno se vraćamo u Pionir, koji će nadam se biti pun. Cibona je neprijatan rival, dobar miks iskusnih i mladih igrača, a dominira centar Žižić, za kog već sad možemo da kažemo da je vrhunski igrač i dominantan u ABA ligi. Tu je i Šakić i moraćemo da nateramo Cibonu da igra na neke druge igrače. Mi moramo bolje nego u Skoplju, a najvažnije je da ne poletimo posle rezultatski uspešnog starta na Jadranu. To nam je glavni zadatak jer ova ekipa ima tendenciju da poleti. Takođe, imamo mnogo novajlija i ne znamo kako će reagovati na pun Pionir. Zbog toga smo i otvorili nekoliko pripremnih utakmica za publiku i pravo da vam kažem neki su nezadovoljavajuće reagovali na pune tribine i atmosferu. Ovaj tim neće imati nijednu laku utakmicu u ovoj sezoni", rekao je Džikić.

Strateg Parnog valjka kaže da ne može da pretpostavi koji su krajnji dometi njegove ekipe, pogotovo što će paralelno sa domaćom ligom nastupati i u FIBA Ligi šampiona. Plejmejker Branislav Ratkovica i dalje ima problem s povredom.

"Nisam zadovoljan, ponovo je dobio udarac u Skoplju, ali će nastupati jer je takav čovek. U svakom slučaju nije maksimalno spreman. Uostalom samo u bajkama su ekipe na sto posto spremnosti. I Cibona je imala bolje timove nego što ima sada, a ni ovaj tim nije onakav kakav smo navikli u prošlosti da gledamo. Ipak, teško da mogu ovu utakmicu da nazovem derbijem, jer meni je derbi utakmica sa jednim drugim protivnikom. Ja u košarci ne verujem u veliku četvorku", zaključio je Džikić.

Utakmica između Partizana i Cibone igra se u peta od 19.00.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar