Ураган Метју близу источне обале САД

Најјача карипска олуја у посљедњих десетак година погодила је јутрос Бахаме и упутила се према југоисточној обали САД, гдје милиони људи бјеже у унутрашњост.

Свијет 06.10.2016 | 11:43
Ураган Метју близу источне обале САД
Путеви у Флориди, Џорџији и Сјеверној и Јужној Каролини су закрчени, а бензинске станице и продавнице хране су остале без залиха. Ураган "Метју" се приближава и доноси ударе вјетра брзине 185 километара на час и обилну кишу.

"Метју", који је већ однио 26 живота у јужном Хаитију, имаће снагу олује категорије 3 или 4 када вечерас стигне до Флориде, саопштио је Национални центар за урагане САД.

"Сви се морају припремити на директан удар. Ако `Метју` директно погоди Флориду, разарење би могло бити катастрофално и морамо се припремити", рекао је гувернер Флориде Рик Скот.

Четири савезне државе САД које су на удару урагана објавиле су ванредно стање, што омогућава мобилисање Националне гарде. Склоништа у Флориди, Џорџији и Сјеверној и Јужној Каролини су отворена након што су власти, укључујући предсједника Барака Обаму, позвале становништво на евакуацију.

Федерални тим за брзи одговор координише активности са званичницима и гомила залихе, рекао је Обама.

Школе и аеродроми су затворени у ширем региону, а неке болнице су евакуисале своје пацијенте, преносе локални медији.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

код нас ураган вец 10 година

06.10.2016 10:05

Код нас у Републици Српској ураган је од 2006. и ево сад се опет појацава.Али ми не дамо Бају и његове Бајице.До сопствене пропасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

06.10.2016 12:51

Бас тако...