АБА - Задрани: Звезда је уложила много новца и труда, што се види!

"Трудићемо се да их унервозимо", каже тренер Матуловић.

Кошарка 06.10.2016 | 15:15
АБА - Задрани: Звезда је уложила много новца и труда, што се види!
Има она чувена која каже "Бог је створио човека, а Задар кошарку". Град са огромном традицијом игре под обручима дочекаће у трећем колу АБА лиге једног од фаворита за титулу на Јадрану Црвену звезду.

Јасно је и домаћину ко је фаворит, а све најбоље може да се види у изјавама тренера Задрана Анта Матуловића који показује велики респект према противнику који ће дочекати од 19 часова у дворани Крешимир Ћосић.

“Стиже нам изузетно снажан противник који је, барем на папиру, велики фаворит против Задра и по мени највећи кандидат за освајање АБА лиге. Црвена звезда је изузетно квалитетна екипа, стабилан евролигаш, чија струка на челу с тренером Радоњићем раде изузетно добар посао и поред тога још очекују два Американца у ростеру. Уложили су пуно труда и новца да сложе тако добру екипу и то је видљиво из њихових резултата. Нама не преостаје нам ништа друго него да покушамо да се наметнемо енергијом, да држимо утакмицу што дуже у неизвесности контролом игре и резултата, са жељом да фаворизирани противник постане што нервознији. Ипак, не очекујем да ће нам бити лако јер је Звезда уједно и најбоља обрамбена екипа лиге”, рекао је Анте Матуловић, тренер Задра.

Борис Бараћ каже да је Звезда на папиру јача екипа, али да ће његов тим бити ослабљен неиграњем двојице играча - Марића и Ковачевића.

“Пораз од Будућност брзо смо архивирали, тим више што нам овај убрзани ритам лиге и не допушта да се превише осврћемо у прошлост. Стиже нам Црвена звезда која је један од фаворита АБА лиге. Они су на папиру снажнија екипа, али се надам да ћемо уз подршку наших навијача одиграти квалитетну утакмицу. Ако нам се пружи и најмања могућа прилика за победу, покушаћемо да је искористимо. Можда бих другачије размишљао да сам сигуран да ћемо имати комплетну екипу. Међутим, још смо без двојице врло битних играча - Марића и Ковачевића, које смо потписали као појачања. Надам се да ће можда искрснути нешто ново у вези тог проблема јер би с њих двојицом била сасвим друга прича. Ипак, ми се засигурно нећемо предати унапред. Уз подршку навијача настојаћемо да урадимо све што је у нашој моћи да дамо и више од нашег максимума да победимо Црвену звезду, што би било велико изненађење и успех”, закључио је Борис Бараћ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар