ABA - Zadrani: Zvezda je uložila mnogo novca i truda, što se vidi!

"Trudićemo se da ih unervozimo", kaže trener Matulović.

Košarka 06.10.2016 | 15:15
ABA - Zadrani: Zvezda je uložila mnogo novca i truda, što se vidi!
Ima ona čuvena koja kaže "Bog je stvorio čoveka, a Zadar košarku". Grad sa ogromnom tradicijom igre pod obručima dočekaće u trećem kolu ABA lige jednog od favorita za titulu na Jadranu Crvenu zvezdu.

Jasno je i domaćinu ko je favorit, a sve najbolje može da se vidi u izjavama trenera Zadrana Anta Matulovića koji pokazuje veliki respekt prema protivniku koji će dočekati od 19 časova u dvorani Krešimir Ćosić.

“Stiže nam izuzetno snažan protivnik koji je, barem na papiru, veliki favorit protiv Zadra i po meni najveći kandidat za osvajanje ABA lige. Crvena zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa, stabilan evroligaš, čija struka na čelu s trenerom Radonjićem rade izuzetno dobar posao i pored toga još očekuju dva Amerikanca u rosteru. Uložili su puno truda i novca da slože tako dobru ekipu i to je vidljivo iz njihovih rezultata. Nama ne preostaje nam ništa drugo nego da pokušamo da se nametnemo energijom, da držimo utakmicu što duže u neizvesnosti kontrolom igre i rezultata, sa željom da favorizirani protivnik postane što nervozniji. Ipak, ne očekujem da će nam biti lako jer je Zvezda ujedno i najbolja obrambena ekipa lige”, rekao je Ante Matulović, trener Zadra.

Boris Barać kaže da je Zvezda na papiru jača ekipa, ali da će njegov tim biti oslabljen neigranjem dvojice igrača - Marića i Kovačevića.

“Poraz od Budućnost brzo smo arhivirali, tim više što nam ovaj ubrzani ritam lige i ne dopušta da se previše osvrćemo u prošlost. Stiže nam Crvena zvezda koja je jedan od favorita ABA lige. Oni su na papiru snažnija ekipa, ali se nadam da ćemo uz podršku naših navijača odigrati kvalitetnu utakmicu. Ako nam se pruži i najmanja moguća prilika za pobedu, pokušaćemo da je iskoristimo. Možda bih drugačije razmišljao da sam siguran da ćemo imati kompletnu ekipu. Međutim, još smo bez dvojice vrlo bitnih igrača - Marića i Kovačevića, koje smo potpisali kao pojačanja. Nadam se da će možda iskrsnuti nešto novo u vezi tog problema jer bi s njih dvojicom bila sasvim druga priča. Ipak, mi se zasigurno nećemo predati unapred. Uz podršku navijača nastojaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da damo i više od našeg maksimuma da pobedimo Crvenu zvezdu, što bi bilo veliko iznenađenje i uspeh”, zaključio je Boris Barać.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar