Пујол: Пеп ће промијенити фудбал у Енглеској

Некадашњи капитен Барселоне Карлес Пујол рекао је да је вођење Манчестер Ситија највећи изазов за Пепа Гвардиолу у каријери.

Фудбал 10.10.2016 | 21:00
Пујол: Пеп ће промијенити фудбал у Енглеској
Пујол је четири сезоне успешно сарађивао са Гвардиолом у каталонској екипи, када је освојио три титуле у Примери и две Лиге шампиона.

Гвардиола је потом са успехом водио минхенски Бајерн, а Манчестер Сити под његовим вођством има одличан почетак сезоне у Премијер лиги.

Сити је у првих пет кола остварио победе, али је у последњем поражен од Тотенхема, који такође игра сјајно и и заостаје само бод за манчестерским тимом.

„Манчестер Сити је највећи изазов за Гвардиолу, али мислим да ће он променити фудбал у Енглеској. Многи сматрају да се фудбал у Енглеској разликује у односу на друге државе, а Пепов највећи изазов биће да директно промени стил игре. Сада је фудбал у Енглеској директнији, са високим централним бековима. Ја не бих могао тамо да играм, јер сам премали.“

Пујол је истакао како мисли да ће изгледати игра Манчестер Ситија.

„Гвардиола жели да напади почињу од голмана. То не значи да неће играти слично као против Јунајтрда, када су постигли гол после три додира. Ипак, он игру базира на поседу. Гвардиола има чисте идеје које жели да пренесе играчима. Најбољи је тренер са којим са икада радио и драго ми је што га видим у Енглеској“, рекао је Пујол.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар