Pujol: Pep će promijeniti fudbal u Engleskoj

Nekadašnji kapiten Barselone Karles Pujol rekao je da je vođenje Mančester Sitija najveći izazov za Pepa Gvardiolu u karijeri.

Fudbal 10.10.2016 | 21:00
Pujol: Pep će promijeniti fudbal u Engleskoj
Pujol je četiri sezone uspešno sarađivao sa Gvardiolom u katalonskoj ekipi, kada je osvojio tri titule u Primeri i dve Lige šampiona.

Gvardiola je potom sa uspehom vodio minhenski Bajern, a Mančester Siti pod njegovim vođstvom ima odličan početak sezone u Premijer ligi.

Siti je u prvih pet kola ostvario pobede, ali je u poslednjem poražen od Totenhema, koji takođe igra sjajno i i zaostaje samo bod za mančesterskim timom.

„Mančester Siti je najveći izazov za Gvardiolu, ali mislim da će on promeniti fudbal u Engleskoj. Mnogi smatraju da se fudbal u Engleskoj razlikuje u odnosu na druge države, a Pepov najveći izazov biće da direktno promeni stil igre. Sada je fudbal u Engleskoj direktniji, sa visokim centralnim bekovima. Ja ne bih mogao tamo da igram, jer sam premali.“

Pujol je istakao kako misli da će izgledati igra Mančester Sitija.

„Gvardiola želi da napadi počinju od golmana. To ne znači da neće igrati slično kao protiv Junajtrda, kada su postigli gol posle tri dodira. Ipak, on igru bazira na posedu. Gvardiola ima čiste ideje koje želi da prenese igračima. Najbolji je trener sa kojim sa ikada radio i drago mi je što ga vidim u Engleskoj“, rekao je Pujol.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar