Грешке које можете направити када путујете Европом

Како би путовање прошло без компликација, увек имајте на уму неколико битних ствари.

Путовања 06.10.2016 | 08:45
Грешке које можете направити када путујете Европом
Европа није “егзотичнаа” и више мање не треба очекивати велике проблеме на путовањима. Ипак, неколико препорука није на одмет.

Не ослањајте се превише на кредитне картице

Наравно да ћете њима плаћати у бројим продавницама и ресторанима, али у кафићима или продавницама сувенира често нећете моћи. Зато, са собом увек имајте готовину, тако је много једноставније.

Облачење

Ако знате да ћете тог дана ићи у обилазак храмова и цркви, понесите нешто са дугим рукавима.

Узимање прве организоване туре на коју наиђете

Уколико сте се већ одлучили за туру градом, била она вожња аутобусима или шетња и разгледање с водичем, распитајте се пре тога која је добра. Свашта се нуди, а не морате баш ви бити они који ће скупо платити нешто што не ваља.

Не очекујте бесплатну воду

Као ни корпу са хлебом. На многим местима ће бити бесплатно, посебно вода у бокалу, али немојте се изненадити уколико вам и то наплате који еуро.

Учење основних речи земље у коју идете

Лепо је потрудити се и научити бар како се каже 'хвала', 'молим' или 'добар дан' у земљи коју посећујете. На тај начин показаћете поштовање према домаћинима, а ово би вам посебно могло користити у мањим местима, где многи не знају ни енглески.

Ношење превеликог кофера

Заборавите на то и узмите путну торбу нормалне величине. Будите рационални, не треба вам баш не знам колико крпица за пар дана у другом граду.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар