''Трансфер чаробњак'' из Андалузије преузима Рому?!

Спортски директор Севиље Монћи главни кандидат за функцију у Вечном граду.

Фудбал 07.10.2016 | 13:00
''Трансфер чаробњак'' из Андалузије преузима Рому?!
Чињеница да је спортски директор Роме Валтер Сабатини близу одласка из Вечног града, отворила је конкурс за новог првог оперативца Вучице. 

Гласине да ће искусни 61-годишњи чиновник напустити Олимпико још су учесталије јер се минулог викенда Сабатини није ни појавио на дербију Рома – Интер (2:1), па је почела лицитација око његовог наследника. Власници Роме имају у плану озбиљна имена када је реч о његовом заменику, пише Коријере дело Спорт, а у реду за интервју око функције на Олимпику стрпљиво чекају: Ариједо Брајда, Андреа Берта и главни фаворит Монћи.

Вероватно да нема љубитеља фудбала који до сада није чуо за Рамона Родригеза Вердеха, популарног Монћија, творца модерне Севиље. Трансфер Чаробњак из Андалузије, како га медији често ословљавају, највећа је жеља управе Вучице, али ће до њега најтеже и стићи јер има чврст уговор са Севиљом чак до јуна 2020. године.

Монћи је минулог лета већ покушао да издејствује отказ на “Рамон Санчез Писхуану” како би раскинуо уговор и преселио се у Манчестер Јунајтед где га је желео Жозе Мурињо, али је на крају прихватио чињеницу да мора да поштује потписани уговор са Севиљом и остане у клубу. 

Његов посао у Андалузији свих ових година обележила је чињеница да је за мале паре куповао неафирмисане фудбалере, а потом их продавао скупо и бележио велики профит, а најпознатији је свакако случај Ивана Ракитића којег је продао Барселони за чак 17.500.000 евра.      

Када је реч о другој двојици кандидата, Ариједо Брајда се већ доказао радом у Барселони, док је Андреа Берта, тренутно функционер Атлетико Мадрида, са којим је такође забележио сјајне резултате након што је Јорганџије од дављеника у Примери за три сезоне довео до титуле првака Шпаније.

Нема шта, јака имена су у оптицају, Рома бира...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар